Pronájem a daňové přiznání

24.06.2005 | , Finance.cz
DANĚ


Pronajímáte byt, dům či jinou nemovitost? Pak nesmíte zapomenout, že tento druh výdělku patří také do přiznání! Nepřiznali jste tento výdělek v minulých letech? Pak vám poradíme, co s tím…

V poradenském centru můžete položit dotaz z oblasti investic, daní, bydlení, pojištění či financování bydlení a nově také dotaz na mzdy, sociální a zdravotní pojištění a firemní financování. Této možnosti využívá mnoho našich čtenářů a my pro vás každý týden jeden vybíráme. Dnes vám ukážeme situaci, kdy se náš čtenář rozhodl zaplatit zpětně daně za pronájem bytu od roku 2000.

Dotaz od našeho čtenáře:
"Dobrý den, od roku 2000 pronajímám byt, ale příjmy z pronájmu jsem nezdanil. Jsem zaměstnanec (daňové přinání - typ A)a daňové přiznání typu A za mne podával zaměstnavatel, který však má sídlo v jiném kraji než je moje trvalé bydliště a zároveň pronajímaný byt. Nyní chci vše uvést do pořádku. Jak mám postupovat a u kterého FÚ podat daňové přiznání? Děkuji."

Na tento dotaz odpověděl pan JUDr. Petr Dytrich takto:
"Musíte podat dodatečná přiznání za každý rok zpětně, ve kterém uvedete příjmy ze závislé činnosti (mzdy) a dále příjmy z pronájmu. Přiznání podáte FÚ příslušnému podle místa Vašeho trvalého bydliště."

Více se dozvíte na našem Poradenském portálu.

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DANĚ