Nová divize AWD se zaměří na zabezpečení v penzi

20.05.2009 | , AWD
Průzkum finančního poradenství


Společnost AWD ČR, vítěz prvního nezávislého testu finančního poradenství v České republice, pokračuje v další expanzi a v květnu spouští divizi RENTIA, která se bude orientovat především na zabezpečení v penzi a s tím související ochranu příjmů a ochranu majetku.

Zákazníci tak mají vůbec poprvé v České republice možnost využívat prostřednictvím divize RENTIA nadstandardní kvalitu služeb, kterou doposud využívali bonitní klienti společnosti AWD.

RENTIA představuje na českém trhu novinku – specializaci na jeden finanční segment, kterým je zabezpečení v penzi a s tím související ochrana příjmů a majetku.
„Problematika penzí je nejdůležitějším problémem v Evropě. AWD je velká společnost s nadnárodním zázemím, a ze zkušeností ze zahraničí víme, že státní penzijní systémy čeká postupně v důsledku negativního demografického vývoje finanční kolaps. Výše státní penze vůči čistému příjmu se stále snižuje,“ říká Michal Pyšík, generální ředitel AWD Česká republika, a dodává: „Je tak zcela zřejmé, že se bez soukromého zabezpečení v budoucnosti neobejdeme. Proto jsme se rozhodli vybudovat zcela novou specializovanou značku, která se bude zaměřovat speciálně na řešení tohoto problému.“ 

Divize RENTIA bude vystupovat jako samostatná značka. Ale díky špičkovému zázemí a plné podpoře společnosti AWD, kterou budou moci konzultanti společnosti RENTIA od počátku využívat, získají klienti RENTIA stejně nadstandardní servis, se kterým se doposud setkávali pouze bonitní klienti v rámci privátního finančního poradenství AWD.

První zákaznická centra divize RENTIA budou otevřena v Praze, v Brně, v Ústí nad Labem a v Ostravě. Do konce roku RENTIA plánuje otevřít zákaznická centra ještě ve všech krajských městech v ČR,  Klienti zde získají kvalitní poradenský servis při řešení svého finančního zajištění v penzi.

První pracovníci RENTIA se již rekrutují například z řad špičkových pojišťovacích poradců interních distribucí jednotlivých pojišťoven.

Tomáš Knebl, generální ředitel divize RENTIA, říká: „O práci v divizi RENTIA je obrovský zájem. Ve všech regionech nyní vybíráme vhodné kandidáty na pozice regionální ředitel a oblastní manažer. Preferujeme nejen lidi, kteří mají zkušenosti v oboru a byli úspěšní při budování a vedení týmů, ale i lidi bez zkušeností ve finanční branži, kteří chtějí spojit svoji budoucnost s evropským lídrem v oblasti soukromého zabezpečení na penzi.“  a dodává: „To, co uchazeče na práci v divizi RENTIA láká, je fakt, že špičkovým lidem se zkušenostmi z finanční branže nabízíme přímo manažerské pozice. To je výhoda této první fáze budování obchodní sítě.“


O AWD

AWD Holding AG je přední společností na evropském trhu správy privátních financí. Služeb AWD využívá více než 2 miliony privátních klientů. AWD působí prostřednictvím více než 6000 kvalifikovaných privátních finančních poradců a cca 500 poradenských centrech v 10 zemích Evropy, např. v Německu, Velké Británii, Rakousku, Švýcarsku, České republice, Slovensku a dalších zemích střední a východní Evropy.

Do ČR vstoupila společnost AWD v roce 2002 převzetím společnosti Finance.EU, a.s., která se k 1.1.2005 transformovala na AWD Česká republika s.r.o. AWD má v České republice 16 poradenských center. V prosinci 2008 byla vyhodnocena v největším testu poradenství v České republice, který pro časopis Osobní finance zpracovala agentura IPSOS TAMBOR, nejlepší poradenskou firmou. Porazila tak nejen ostatní poradenské firmy, ale i všechny hodnocené banky.

Autor článku

Tisková zpráva