Zásobník ENBRA Caddy umožňuje v kombinaci s tepelným čerpadlem úspornou a hygienickou přípravu teplé vody

16.02.2017 | , ENBRA
BYDLENÍ


Zásobník na teplou vodu ENBRA Caddy umožňuje úsporný a hygienický ohřev vody při využití tepelného čerpadla. Nepoužívá nabíjecí tepelný výměník, a ohřev vody proto probíhá bez zbytečných teplotních ztrát. Tepelné čerpadlo může díky této konstrukci zásobníku běžet se zvýšeným výkonem plynuleji. Kromě tepelného čerpadla je možné jako zdroj tepla využívat kotel nebo i solární kolektory.

Zásobník na teplou vodu ENBRA Caddy splňuje náročné požadavky na přípravu teplé vody. Zákazníci si mohou zvolit ze tří variant s objemem 300, 500 a 800 litrů. O ohřev teplé pitné vody se stará měděný výměník o obsahu 4 m2, nádrž je vybavena také dalším výměníkem pro připojení termických solárních kolektorů. Konstrukce zásobníku umožňuje dobré teplotní rozvrstvení (stratifikaci) obsahu. Součástí zásobníku jsou též výstupy pro topnou vodu pro případy, kdy je nádrž použita jako kombinovaná akumulační nádoba.

„Velkou výhodou zásobníku ENBRA Caddy je hygienická a úsporná příprava teplé vody. Neobsahuje totiž nabíjecí výměník, ale zdroj tepla ohřívá jeho obsah přímo. Díky tomu může v kombinaci s tepelným čerpadlem pracovat s vyšší účinností a voda v zásobníku se rovněž mnohem rychleji ohřívá,“ popisuje Ivo Zabloudil, produktový manažer společnosti ENBRA, která se zabývá prodejem, instalací a servisem otopné techniky. „Díky tomuto zásobníku může tepelné čerpadlo pracovat plynuleji a s nižší výstupní teplotou než v případě běžných zásobníků s nabíjecím výměníkem. K dalším úsporám pak může přispět možnost snadného napojení na solární kolektory,“ doplňuje Zabloudil.

Průtočný ohřev zvyšuje hygienu přípravy teplé vody a zamezuje množení nebezpečných bakterií legionella. Díky tomu je zásobník ENBRA Caddy vhodný pro domácnosti s dětmi, seniory a všude tam, kde je potřeba klást důraz na hygienicky nezávadnou přípravu teplé vody.

Zásobník je možné připojit k tepelnému čerpadlu, ke kotlům spalujícím plyn či tuhá paliva, případně jej lze snadno připojit též k termickým solárním kolektorům. Výhodou zásobníku je i efektivní tepelná izolace, kterou tvoří 100 mm silná vrstva polyuretanové pěny. „Zásobníky ENBRA Caddy představují moderní a energeticky efektivní řešení pro přípravu teplé vody v rodinných domech i dalších menších objektech, jejich výhody se dále úročí v kombinaci s nízkoteplotními zdroji tepla, jako jsou například tepelná čerpadla,“ dodává Ivo Zabloudil ze společnosti ENBRA.

Zásobník na teplou vodu ENBRA Caddy:

  • Objemové varianty 300, 500 a 800 litrů
  • Polyuretanová tepelná izolace o tloušťce 100 mm
  • Měděný výměník s plochou 4 m2
  • Hygienická příprava teplé vody chrání před nákazou bakterií legionella
  • Možnost připojení různých zdrojů tepla (kotel, tepelné čerpadlo, solární kolektory)
  • Energeticky úsporný provoz díky absenci nabíjecího výměníku

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: BYDLENÍ