MBA: velký krok k úspěchu manažera

10.04.2017 | , CEMI
Komerční sdělení


Jak se stát úspěšným manažerem? Je to o drilu, odhodlání, praxi a neustálém vzdělávání. Máloco vás dokáže v kariérním životě posunout tak jako studium MBA.

Důvod je jednoduchý: „Otevírá dveře tam, kam je mají jiní zavřené.“. MBA titul je totiž jediným mezinárodně uznávaným titulem a často preferovaným v mezinárodních firmách. Je známkou vysoké profesní kvality jeho nositele a otevírá řadu cest ke kariérnímu růstu.

MBAMBA: formuje úspěšného manažera

MBA se v mnoha ohledech liší od klasického vzdělávání, na které jsou zvyklí studenti českých vysokých škol. Ti sice mají řadu teoretických znalostí, ale nedovedou je adekvátně využít v praxi. Naproti tomu hlavní výhodou MBA je prohloubení teoretických znalostí a právě získání poznatků z manažerské praxe. Absolventi mají přehled o nových trendech a způsobech řízení, které je mohou výrazně posunout v jejich profesním životě. Důraz je při výuce kladen na praktickou stránku a zlepšení manažerských dovedností. Studium, dnes již často probíhající online formou, je zaměřené zejména na řešení úkolů zabývajících se konkrétními problémy z praxe. Výuka probíhá takovým způsobem, aby rozvíjela dovednosti studenta, zlepšovala jeho schopnosti řešit problémy a naučila ho, jak se rychle a správně rozhodovat.

Každá takto nově získaná znalost a schopnost pak zvyšuje jeho atraktivitu na trhu práce a umožňuje mu rychleji a efektivněji reagovat na nastalé situace v pracovním životě. Tím získává manažer přesně ty schopnosti, které podřízení a kolegové očekávají od osoby, ke které mají mít respekt.

Vybírejte kvalitní MBA studium

Se školami umožňujícími tento typ profesního vzdělávání se v posledních letech doslova roztrhl pytel. Liší se od sebe nejen stylem výuky a cenou, ale rozdílná je především jejich kvalita. Na některých školách si studenti koupí pouze koncovku za jménem, ale lepší manažery to z nich rozhodně neudělá. Důležité proto je, aby si zájemci o studium vybírali takové instituce, které rozšiřují vzdělání uchazečů o poznatky z praxe a předkládají jim kvalitní výuku. Tou si mohou být jisti studenti institutu CEMI, jehož „branami“ prošlo již více než tisíc absolventů MBA studia, a který nabízí u osmi prestižních MBA oborů oblíbenou formu online výuky. Podle Mgr. Štěpána Miky, ředitele institutu CEMI, začíná být naštěstí MBA studium v tuzemsku pod přísnou kontrolou kvality ze strany samotných klientů i zaměstnavatelů: „Zaměstnavatelé jsou tím konečným a nejdůležitějším článkem, kdo posuzuje kvalitu absolventů MBA programů – tím, zda je zaměstnají, nebo nezaměstnají. Zaměstnavatelé a jejich personalisté se již naučili rozeznávat absolventy z různých MBA škol a velmi pečlivě posuzují, jaké studijní moduly a pod vedením jakých lektorů tam student absolvoval.“ A toho jsou si vědomi i klienti, kteří rozhodují, kam své peníze na vzdělávání investují, proto se intenzivně zajímají například o reference absolventů MBA studia jednotlivých škol.

Právě online výuka představuje nejatraktivnější formu studia MBA. A není se čemu divit, vzhledem k pracovnímu vytížení studentů. Ti mají online přístup ke studijním materiálům a své studijní tempo uzpůsobují s ohledem na své pracovní vytížení a rychlost studia. Student se tak nepřizpůsobuje výuce, ale výuka se uzpůsobuje jemu. Kromě ušetření času zdlouhavým dojížděním, je velkou výhodou skládání zkoušek online. Díky tomu probíhá studium bez stresu, flexibilně a maximálně efektivně. Více informací o možnostech studia naleznete na www.cemi.cz.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení