Čeští senioři přišli na chuť Rentě z nemovitosti

07.01.2019 | , Finemo.cz
Komerční sdělení


I český senior může prožít důstojný život a nebýt odkázán pouze na starobní důchod.

Stačí, když si vezme půjčku, kterou nemusí splácet. Už stovky klientů v naší zemi mají zkušenosti s Rentou z nemovitosti, další se o ní postupně dozvídají a přidávají se. Oč vlastně jde?

Mnozí důchodci jsou bohatí. Patří jim dům nebo byt, ale života si moc neužívají, protože berou nízký důchod. Společnost FINEMO.CZ, která vznikla před 4 roky, se inspirovala v zahraničí a našim seniorům chce na stará kolena přilepšit. Díky licenci, kterou jí udělila Česká národní banka, může důchodcům zatím jako jediná nabízet Rentu z nemovitosti. Říká se jí také zpětná hypotéka a její obliba ve světě a teď i v Česku raketově roste.

 

Zásadní je, že dům nebo byt nadále zůstává majetkem seniora. Senior nic nesplácí, tato povinnost přechází až na dědice. Ti se ale nemovitosti vzdávat nemusejí. Je úplně lhostejné, jakým způsobem hypotéku splatí. Klidně mohou použít své úspory nebo situaci vyřešit jinak, po svém, většinou však prodejem nemovitosti.

Senioři si buď zažádají o jednorázovou výplatu peněz, nebo dostávají každý měsíc předem dohodnutou částku. Někteří dávají přednost kombinaci obou těchto forem. A na co všechno se dá hypotéka využít? Na cokoli. Žádné limity neexistují. Spokojení důchodci cestují, setkávají se s přáteli, sportují, dopřávají si. Podporují vnoučata na studiích, věnují se finančně náročným zálibám, jejich životní úroveň roste.


 

Zkušenosti se zpětnou hypotékou ze zahraničí jsou pozitivní. Dědictví je sice kvůli splátce půjčky nižší, ale pokud důchodce nemovitost zvelebil, může hodnota zvelebené nemovitosti vzrůst.

 

Autor článku

Komerční sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení