S Cashbotem nečekáte, až vám odběratel zaplatí!

17.06.2019 | , Cashbot
Komerční sdělení


Splatnost faktur až 90 dní. To je bohužel u některých českých firem běžná praxe. Pro menší podnikatele jsou ale dlouhé lhůty splatnosti velký problém. Namísto, aby dále rozvíjeli svůj byznys a investovali do dalších zakázek, musí čekat několik měsíců, než jim odběratel zaplatí.

Nyní je ale na trhu řešení. Jmenuje se Cashbot. Detaily jsme probrali s Markem Hejduškem, který Cashbot založil.

Když se mluví o financování faktur, často se nám vybaví slovo faktoring. V čem je Cashbot jiný?

Cashbot není klasický faktoring. Ten je často menším podnikatelům nedostupný. Spíše bychom ho definovali jako řešení pro financování faktur. Základním rozdílem je čas. Zatímco zřídit si faktoring zabere týdny, u Cashbotu je to několik málo desítek minut. Cashbot má ale řadu dalších výhod. Klientovi zůstává jeho bankovní účet, je pro všechny, kdo ho potřebují, financujeme tedy faktury i OSVČ či malým firmám a k registraci nepotřebuje klient hromadu dokumentů, stačí jen výpis z účtu a občanský průkaz. Klient se také může rozhodnout danou fakturu pojistit proti tomu, že nedostane od odběratele zaplaceno.

Jací jsou vaši typičtí zákazníci?

Cashbot je nový typ financování pro podnikatele, malé a střední firmy, kterým dlouhé lhůty splatnosti jejich faktur brání v rozvoji jejich podnikání. Jako příklad mohu uvést malého dopravce, který přepravuje pro velké logistické společnosti. Na trhu má omezené možnosti a nemůže čekat tři měsíce na zaplacení faktur. Každý měsíc musí platit pohonné hmoty, řidiče nebo náklady na auto apod. Pokud využije Cashbot, může vzít další zakázky a otevírá se mu možnost pro další růst, na který by jinak neměl peníze.

Pokud se tedy rozhodnu Cashbot využít, co mám udělat?

Pokud preferujete online registraci stačí na www.cashbot.cz vyplnit informace o společnosti, zadat své kontaktní údaje, podepsat smlouvu a nahrát dokumenty. K online registraci potřebujete pouze dva doklady totožnosti, výpisy z účtu a asi půl hodiny času. Vyplněnou registraci do 24 hodin posoudíme a stanovíme rámcový limit k čerpání. Pokud zákazník preferuje osobní přístup, není problém si sjednat osobní schůzku kdekoliv v ČR přes náš web nebo na čísle 840 939 495.

Jsem registrovaný, nyní potřebuji peníze na proplacení faktur. Co mám udělat?

Pokud si chcete nechat financovat fakturu, jednoduše si v aplikaci vytvoříte žádost o financování. Zabere to pár minut, vše je bezpapírové a bez skrytých poplatků. Žádosti se vyhodnocují automatizovaně v reálném čase. Pokud je žádost v pořádku, platbu ihned odesíláme a peníze máte na svém účtu buď stejný den nebo nejpozději následující pracovní den podle toho, jak rychle vaše banka transakci zpracuje.

Kolik mě Cashbot bude stát?

U poplatku vždy záleží na výši a délce financování a rizikovosti dané transakce. Zpravidla je to 1-2 % měsíčně z financované částky. Platíte pouze poplatek za konkrétní financování, neplatíte žádné další skryté poplatky jako například za zřízení účtu, vedení účtu, rezervaci zdrojů apod. Pokud tedy Cashbot nevyužíváte, nic vás nestojí.

Autor článku

Komerční sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení