Okružní plavby na lodích nové generace

07.10.2019 | , ORBIS LINK
Komerční sdělení


Okružní plavba velkou výletní lodí už není zcela neznámým způsobem prožití dovolené. Dokazuje to i celkový počet cestujících z celého světa, který letos pokoří hranici 30 miliónů.

Ve srovnání s leteckou dopravou a tradičními prázdninami v hotelu navíc lodě nabízejí řadu výhod. Proč tedy tento jedinečný zážitek ještě neokusit na vlastní kůži?

Velké výletní lodě v boji za udržitelné životní prostředí

Častý důvod odmítání okružních plaveb představuje údajná neekologičnost celého odvětví. Opak je však pravdou, málokdo se snaží přírodu chránit jako provozovatelé lodí. Společnost Costa Cruises například minimalizuje užívání plastů a nahrazuje je rozložitelnými materiály. Za poslední rok zvýšila rozsah recyklace o 18 % a spotřebu vody naopak snížila o 5 %.

Společnost MSC Cruises na své nové lodi MSC Grandiosa představí revoluční technologii snižování emisí oxidů dusíku o 90 % a jejich přeměnu na čistou vodu a neškodný dusík. Nejmodernější systém čištění odpadních vod umožní plavidlu dodržovat nejpřísnější normy mezinárodní organizace CLIA (Cruise Lines International Association, inc.) s téměř nulovým dopadem na čistotu moří.

Lodní průmysl též zvyšuje zaměstnanost (v roce 2017 přes 1,1 miliónů pracovních míst), zajišťuje pravidelný výdělek z turistického ruchu v přístavech a nezapomíná ani na charitativní aktivity. Nadace Costa 4GOODFOOD ve spolupráci s mezinárodní organizací Banco Alimentare distribuuje v karibských a středomořských přístavech jídlo vyrobené, avšak nekonzumované na palubách lodí. Kromě pomoci chudým tím společnost dále rozvíjí své ekologicky zodpovědné chování.

Plavba lodí, plnohodnotná alternativa hotelové dovolené

Málo se také ví o výhodách pobytu na velké lodi ve srovnání s běžnou plážovou dovolenou v hotelu. Díky přeplouvání mezi přístavy v noci, kdy klidně spíte, budete při vylodění svěží a na výpravu za turistickými lákadly na pevnině odpočinutí. Skoro každý den se ocitnete v nové lokalitě, často i v jiné zemi.

Otevírá se před vámi možnost prožívat neopakovatelná cestovatelská dobrodružství a objevovat četná zajímavá místa i pláže rozmanitého charakteru. A co teprve úchvatné západy a východy slunce nad mořskou hladinou!

Pokud některé přeplutí zabere celý den, nevadí – velké výletní lodě poskytují mnohem více zábavy než leckterý hotelový komplex. Paluby ukrývají 3D kina, akvaparky, wellness areály, divadla, obchody, posilovny, ale i zipline, horolezecké stěny či trenažéry formule 1. Každý den je co objevovat a jako bonus si zásluhou lingvistické různorodosti personálu procvičíte vaše jazykové znalosti. Perfektní služby jsou samozřejmostí, neboť na lodi, odkázané jen na sebe, musí všechno klapat na 100 %.

Oblíbené destinace okružních plaveb

A kam se vlastně na okružních plavbách podíváte? Hlavní výhodou Středomoří a jeho pokladů Atén, Barcelony, Benátek či Dubrovníku je skvělá dostupnost. Ke stálicím v nabídce patří plavby včetně letenek z Prahy a Vídně, s autobusovou dopravou a se zajištěním parkování pro osobní vůz. Kdo se nechce starat vůbec o nic, uvítá letecké spojení z Prahy aktuální hit v podobě okružní plavby lodí Costa Smeralda z Říma s letenkami z Prahy v ceně. 

Podobná nabídka láká na plavbu ze Spojených arabských emirátů přes hlavní město Abu Dhabi (mešita Šejka Zayeda, zábavní svět Ferrari World), ománský Maskat a katarské Dauhá. Letenka v ceně zaručuje, že odplutí lodě z Dubaje určitě nepromeškáte. Získáte naopak dostatek času na prohlídku magnetů „metropole zítřka“ v čele s nejvyšší budovou světa Burdž Chalífou, umělým Palmovým ostrovem a vyhlídkovou terasou The Frame.

Především v létě vás nadchnou plavby do Severní Evropy za kouzlem bílých nocí. Po jihovýchodní Asii, kam snadno seženete cenově výhodné letenky, se naopak pluje po celý rok. V Japonsku navíc výrazně uspoříte noclehem na lodi ve srovnání s drahými hotely. Dlouhodobou hvězdu znamenají plavby Karibikem, často zahajované na slunné Floridě. V Indickém oceánu se bohužel v tuto sezónu 2019/20 popluje naposledy. Chcete-li si užít krásy Malediv, Seychel či Mauritia z lodě, rozhodně neváhejte!

Pokud si do těchto destinací netroufáte sami, vyplujte na plavbu s českým delegátem cestovní kanceláře Orbis Link, která se na plavby specializuje více než 20 let.

MT: Co velké výletní lodě dělají pro přírodu, proč se plavba vyrovná hotelu a oblíbené destinace. Zkuste okružní plavbu lodí, krásnou a zodpovědnou dovolenou.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení