Konec roku byl nad váš rozpočet? Konsolidujte.

13.01.2020 | , Dotfox
Komerční sdělení


Vánoce si vždy chtějí všichni užít dosyta, a tak si lidé nenechají ujít bohatou nadílku, chystají velkou hostinu a mezi svátky vyráží na hory. Začátek roku pak ale bývá pro mnohé rodiny časem prozření, zjistí, že Vánoce byly nad jejich možnosti a že nyní chybí peníze na nutné výdaje. Co dělat, pokud se v podobné situaci ocitnete i vy?

Konec roku často prožíváme v opojení a mimo realitu, necháme se strhnout konzumním světem a nesmyslně utrácíme. Zapomínáme na to, že už v lednu je zapotřebí zaplatit další splátku hypotéky, splatit dluh na kreditce v bezúročném období, půjčku od Zonky a uhradit komunální poplatek za svoz odpadu. Některým pak přibudou i další náklady týkající se třeba auta.

  • Splátka autopůjčky
  • Povinné ručení
  • Havarijní pojištění
  • Dálniční známka

O dalších nákladech bychom tu mohli psát až donekonečna. Začátkem roku je totiž zapotřebí zaplatit celou řadu složenek. To vše je nutnéuhradit ihned a bez odkladu, v opačném případě začínají naskakovat penále a úroky z prodlení. Častými a ne malými výdaji pak jsou také školní výlety nebo zaplacení kroužků na nové pololetí.

Konsolidace půjček

Vezměte začátek roku pevně do svých rukou a dluhů se zbavte

Jestliže celá vaše finanční rezerva padla na bujaré vánoční a silvestrovské oslavy, pak jste nejspíš v současné době v peněžní tísni. Některé výdaje, které přišly hned začátkem roku, jste možná ještě poplatili, ale na řadu dalších už nevyšlo. V takovém případě je zapotřebí zhodnotit vaši finanční situaci a začít nedostatek peněz radikálně řešit. Vyčkáváním vše jen zhoršíte.

Pokud se potýkáte s několika úvěry najednou a splácíte tak hypotéku, kreditní kartu i autopůjčku, pak přijde vhod konsolidace. Sloučením všech tří půjček do jedné ušetříte na poplatcích a úrocích. Získáte:

  • jednu dlužnou sumu
  • jednu měsíční splátku,
  • jednu dobu splatnosti,
  • jeden úrok,
  • jedny poplatky.

Díky tomu budete mít dokonalý přehled o vašich dluzích. Pro konsolidaci není nutné zadlužit se od hlavy až k patě a potýkat se s deseti úvěry, pro lepší podmínky stačí i jen dvě nevýhodné půjčky. Pakliže nezvládáte splácet pouze jednu půjčku, zažádejte u banky o refinancování.

Co dělat, když ani konsolidacepoplatit výdaje nepomůže?

V žádném případě není vhodné finanční nouzi řešit dalším úvěrem. Zaplácnout dluh dluhem je cestou do pekel. Pokud vašemu rodinnému rozpočtu neulehčí ani sloučení půjček do jedné, pak k tomu zažádejte i o navýšení půjčené sumy. Zároveň je ale vhodné zvážit, zda není možné snížit některé výdaje a zvýšit příjmy, například tím, že si najdete brigádu nebo požádáte o vyšší plat. Pozor, kromě splácení dluhů je vhodné opět začít pozvolna vytvářet také finanční rezervu!

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení