Jakým způsobem si sjednat půjčku?

22.06.2020 | , mBank
Komerční sdělení


Česká bankovní asociace (ČBA) na konci února uveřejnila statistiky ohledně půjček. O peníze Češi dle ČBA nejčastěji žádají banky (65 %), rádi ale využijí také pomoci příbuzných (34 %) nebo nabídky přímo u prodejce zboží (24 %). Většina z nich preferuje osobní vyřízení půjčky.

Kdo uvažuje o půjčce, nepřemýšlí jen nad tím, kolik si půjčit a za jak dlouho ji zvládne splatit, ale také pochopitelně zohledňuje výhody jednotlivých nabídek. Například u mBank najdete půjčku s nulovým úrokem. Sjednat si ji můžou klienti, kteří si u ní ještě nikdy nepůjčili, a kromě úroku 0 % p.a. patří mezi její výhody nejnižší RPSN na bankovním trhu, předčasné splacení bez poplatku a neustálý přehled o stavu půjčky v mobilní aplikaci i internetovém bankovnictví. Banka si pouze na začátku účtuje poplatek ve výši 2 % z půjčené částky. „Pokud si například mladý pár půjčí v rámci první mPůjčky Plus bez úroku na zvelebení ložnice 20 000 Kč, splatí 20 400 Kč a už nic navíc, s tím může počítat. Těch 400 Kč je předem jasně stanovený 2procentní poplatek za úvěr,“ uvádí Petr Král, produktový manažer spotřebitelských úvěrů mBank.

Když se lidé pro nějakou půjčku rozhodnou, následně řeší, jakým způsobem si ji sjednat. V bankách mají nejčastěji na výběr on-line, na pobočce nebo telefonicky. Pojďme se na jednotlivé způsoby podívat. 

On-line 

Možnost požádat o půjčku on-line přímo na webových stránkách banky by mělo být v dnešní době samozřejmostí. U mBank tuto možnost naleznete – žádost o půjčku s nulovým úrokem můžete vyplnit a odeslat z pohodlí domova, smlouvu pak podepsat na pobočce nebo si ji nechat doručit kurýrem. „Pokud již jste naším klientem, máte proces schvalování půjčky výrazně jednodušší. Lze ji totiž kompletně vyřídit v internetovém bankovnictví či mobilní aplikaci, kde o ni nejen požádáte, ale také tam následně můžete připravenou smlouvu elektronicky podepsat. Pokud navíc jako naši klienti pravidelně zasíláte svůj příjem na mKonto, nejsou pro půjčku vyžadovány žádné další dokumenty,“ vysvětluje Petr Král.

Proces vyřízení v současnosti trvá řádově minuty. „Klientům, kteří zvolí potvrzení smlouvy SMS kódem v internetovém bankovnictví, převedeme finance na osobní účet mKonto během pár minut – kdykoliv 7 dní v týdnu, 24 hodin denně,“ dodává Král

Na pobočce 

Kdo má radši osobní kontakt, ať už z důvodu 100 % jistoty, že vše vyplní hned napoprvé správně, nebo že bude mít možnost vše důkladně probrat přímo v bance, má možnost sjednat si půjčku na pobočce. V případě mBank může případně využít již zmíněné možnosti požádat o půjčku on-line a smlouvu pak podepsat na pobočce. „Kdo se rozhodne pro podpis smlouvy na obchodním místě, získá finanční prostředky na osobní účet mKonto okamžikem podpisu smlouvy,“ uvádí Petr Král.

Telefonicky 

Půjčku lze dojednat i po telefonu. Většinou ale nejde o uzavření smlouvy, nýbrž o získání informací, sjednání osobní schůzky na pobočce banky nebo navedení na webové stránky a vyplnění potřebných formulářů zde. V mBank s vámi pracovníci zákaznické mLinky vyplní žádost, smlouvu pak opět můžete podepsat na pobočce nebo si ji nechat doručit kurýrem.

Díky mPůjčce Plus s 0 % úrokem se současní i budoucí klienti seznámí s tím, jak je v mBank snadné a transparentní rozumně si půjčit na své potřeby. Půjčit si můžou od 10 000 do 40 000 Kč na 12 nebo 24 měsíců. Pokud jim řešení bude vyhovovat, mohou si být jistí, že s transparentností a jednoduchostí se setkají i u úvěrů na vyšší částky. „Klienti u nás nenajdou žádné formulace typu ‚úroková sazba od…‘ a co budou mít na žádosti, pak uvidí i ve smlouvě. Nehrajeme s nimi žádné hry,“ dodává Petr Král.

Více informací naleznete na: www.mbank.cz

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení