Pro úvěr nemusíte jen do své banky

02.11.2020 | , Dotfox
Komerční sdělení


Potřebujete půjčit, ale nevíte, zda ve vaší bance s žádostí o úvěr pochodíte? Věřte, že vaše domovská banka není jediným řešením. Kde všude si lze půjčit a kdo všechno vám může v případě finanční nouze pomoci? 

Pro půjčku nemusíte jen do své banky

Banky se stále řadí mezi nejspolehlivější poskytovatele, pokud ale ve vaší domovské bance s žádostí o úvěr neuspějete, nezoufejte, půjčit si lze i u konkurence. Nikde není dáno, že osobní účet nemůžete mít v jednom bankovním domě, úspory v druhém a zadlužit se výhodně u třetího. Využijte volnost trhu a především konkurenci k získání té nejlepší půjčky. 

TIP: Nenechte se uchlácholit líbivou reklamou, při výběru se nespoléhejte jen na nízký úrok, půjčku naopak volte na základě nízkého RPSN.

Nebankovního úvěru se není nutné bát

Spojení „nebankovní poskytovatelé“ už dávnou není označení pro lichváře. Dnes díky pročištění úvěrového trhu může být nebankovní půjčka od Provident stejně výhodná jako ČS půjčka. Zapotřebí je si jen nabídky vždy důkladně porovnat, pečlivě si přečíst obchodní podmínky a ujistit se, že vás dluh nevyjde draho. 

TIP: Nebankovních půjček je celá řada, sjednat si můžete například úvěr bez registru, půjčku bez dokládání příjmu nebo půjčku před výplatou. 

Co takhle půjčka od lidí pro lidi?

Velmi oblíbenými půjčkami jsou také ty peer-to-peer, neboli úvěry od lidí pro lidi. V Česku je P2P zadlužování známo především díky Zonky. Půjčku od lidí je možné získat za výhodnější úrok než v bance, na rozdíl od nebankovních společností se zas nemusíte obávat skrytých a především absurdních poplatků. 

TIP: Peer-to-peer platforma není jen pro zájemce o půjčku, ti, kteří mají naopak peníze navíc, se mohou stát investory a své úspory zhodnotit.

Půjčka od známých a rodiny

Banka vám nepůjčí, nebankovní společnosti nevěříte a půjčovat si od cizích lidí nechcete? Pak zkuste úvěr od známých či rodiny. Výhodou tohoto řešení je, že se můžete domluvit na pro vás výhodných podmínkách, které vám zbytečně nezatíží už tak napjatý rozpočet domácnosti. 

TIP: Půjčku od příbuzných či známých nikdy neřešte jen ústně, vždy ji ošetřete smlouvou, jen tak si lze udržet dobré vztahy.

Řekněte si o bezúročnou půjčku zaměstnavateli

Jednou z možností, jak vyřešit nedostatek financí, je také půjčka od zaměstnavatele. Ta se stává čím dál tím oblíbenějším zaměstnaneckým benefitem. Úvěry od šéfa jsou obvykle poskytovány bez úročně, popřípadě za velmi nízkou úrokovou sazbu. Za určitých podmínek jsou osvobozeny od daně z příjmu.

TIP: Zaměstnavatel může poskytnout zaměstnanci také nevratnou půjčku, a to v podobě jednorázové sociální výpomoci.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení