Fotovoltaika a další eko tipy, díky kterým ušetříte

07.06.2021 | , Seocentrum
Komerční sdělení


Zvažujete pořízení fotovoltaické elektrárny na míru pro váš rodinný dům? Vyrábění si vlastní elektřiny ze slunce je praktické, jednoduché, ekologické a moderní.

A pokud se zamýšlíte nad tím, jakou stopu po sobě zanecháváte, a pojem „zero waste“ vám není cizí, nemusíte u fotovoltaiky skončit. Schválně si přečtěte i další tipy, díky nimž ušetříte a budete šetrní k přírodě.

Vlastní mini elektrárna na střeše

Fotovoltaiky jste už určitě viděli na mnoha rodinných domech. Dům, který využívá vlastní elektřinu získanou ze slunečních paprsků, poznáte na první pohled: na střeše má umístěné fotovoltaické panely, které se působením tepla ze slunce nabíjejí, a následně se dá získaná energie využít buď na ohřev vody, nebo k vytápění domácnosti. Záleží na vás, kterou variantu si zvolíte. O nainstalování a zprovoznění fotovoltaické elektrárny se postará dodavatel – a vás bude následně hřát dobrý pocit, kdykoliv si pustíte vodu z kohoutku, nebo si doma zatopíte.

Chytré a praktické venkovní osvětlení

A protože lze využívat teplo ze slunečních paprsků všemi možnými způsoby, fotovoltaiku na střeše můžete doplnit i speciálními solárními lampami, které se dají použít jako praktické a originální venkovní osvětlení, například na vaší zahradě. Jak takové solární lampy fungují? Přes den se působením slunečních paprsků nabijí – a večer vám osvítí celou zahradu bez zbytečných kabelů a baterií. A hlavně se vyrábí ve všech možných designech a barvách, takže si jistojistě najdete i takové, které perfektně doladí vzhled vaší zahrady. A pokud si potrpíte na romantiku, pořiďte si i několik luceren a sviťte si svíčkami.

Eko vybavení domácnosti

Pokud vám budoucnost naší planety není ukradená a snažíte se vést udržitelný způsob života, určitě přemýšlíte i nad tím, jaké vybavení domácnosti preferovat a co by mělo splňovat, aby zbytečně nezatěžovalo planetu. Máme pro vás několik tipů. Pokud si vybíráte nový nábytek, volte takový, který bude kvalitní a vydrží vám několik let. Důkladní buďte i při vybírání ručníků a textilu do domácnosti.

Bavlněné ubrousky jsou mnohem šetrnější k přírodě více než ty jednorázové. Vydrží více použití a dají se jednoduše vyprat a znovu využít. A veliké oblibě se momentálně těší i eko svíčky. Jsou vyráběny pouze z přírodních surovin, a při jejich spalování se tak do ovzduší nedostávají žádné škodliviny.

Zaveďte ekologická řešení nejenom do své domácnosti, ale i na svou zahradu a okolí celého domu. Pokud jste měli o pořízení fotovoltaiky pochyby, vězte, že její koupě nebudete litovat. Budete soběstačnější a šetrní k přírodě. Žít se dá různými způsoby, ale proč si nedopřát luxus a pohodlí a zároveň vědět, že po sobě nezanecháváte velkou stopu a žijete v souladu s přírodou?

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení