Vyplatí se studovat MBA i v době po covidu?

22.11.2021 | , Pixabay
Komerční sdělení


Celosvětová pandemie COVID-19 mění mnohé, mimo jiné i pracovní trh a přístup ke vzdělávání.

Jak je na tom ale studium MBA? Vyplatí se do něj investovat i nyní, respektive pak v době postcovidové? Mezinárodní organizace Graduate Management Admission Council (GMAC) se ve svém výzkumu zabývala mimo jiné vlivem dvou největších vln koronaviru na vnímání studia MBA a jeho přínosu při hledání zaměstnání. A došla k jednoznačným výsledkům – titul MBA na své hodnotě neztratil, naopak je nadále velmi ceněný.

Proč studovat MBA i v postcovidové době?

 

  • Můžete získat více kariérních příležitostí

I když v roce 2020 kvůli pandemii COVID-19 výrazně klesl počet pracovních příležitostí na trhu, podíl firem po celém světě, které vyjádřily záměr najmout v roce 2021 absolventy MBA studia zůstal stejný jako před pandemií. Zaměstnance s titulem MBA chce přijmout téměř 90 % firem oslovených GMAC. Nadále tak platí, že titul MBA vám může otevřít dveře k dalším pracovním příležitostem. Ať už se věnujete marketingu, obchodu, realitám, medicíně nebo třeba personalistice, s titulem MBA z patřičného oboru se vám otevírá možnost obsazení nových i vyšších pozic.

  • Pravděpodobně budete více vydělávat

Zisk titulu MBA pro vás může být zárukou vyššího výdělku. Renomovaný poskytovatel MBA studia, institut CEMI, si nechal agenturou STEM/MARK vypracovat nezávislý průzkum navýšení platů absolventů MBA. Ze závěrů vyplynulo, že absolventi MBA programů na institutu CEMI dosáhli díky zisku titulu průměrného ročního zvýšení platu o 38 688 korun, absolventi z řad manažerů a vedoucích pracovníků pak dokonce o 66 588 korun. Jak moc se titul MBA vyplatí právě vám, si můžete zjistit pomocí kalkulátoru finančního přínosu titulu MBA.

  • Rozšíříte a prohloubíte si znalosti

Lektoři, se kterými se v průběhu studia setkáte, jsou reální odborníci z praxe, kteří s vámi budou řešit přímo konkrétní problémy a situace z vaší firmy. Můžete tak s nimi probrat také dopady pandemie na vaše podnikání. V rámci seminárních prací, jejichž odevzdání je podmínkou pro úspěšné absolvování předmětu, se můžete zabývat přímo věcmi, které vaši firmu pomohou opět nastartovat, rozšířit nebo vytěžit z doby po pandemii co nejvíce.

  • Studujte pohodlně a bezpečně online

Velkou výhodou MBA studia může být i to, že lze vystudovat kompletně online bez nutnosti někam dojíždět. Například právě institut CEMI si zakládá na formě výuky, kterou lze zvládnout i při náročném zaměstnání na plný úvazek. Veškerá komunikace s lektory i vzdělávací institucí může také probíhat online, takže odpadají starosti s osobními setkáními a plánováním rozvrhu. A ani případná další vlna covidu vaše studium nepřeruší, narozdíl od studia prezenčního.

Proč doporučují studium absolventi?

Absolventi MBA si zisk titulu pochvalují jako skvělou formu osobního rozvoje a největší přínos vidí v tom, že nové poznatky nabyté studiem jde okamžitě využít v praxi. Titul Master of Business Administration vidí i jakou skvělou investici do budoucna, díky které nebudou stát na místě a čekat, až je předběhne doba, ale budou se i ve vedoucích pozicích nadále rozvíjet. Například na stránkách institutu CEMI se můžete podívat na osobní reference od více než 200 absolventů MBA studia.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení