Nejzásadnější legislativní novinky ve mzdové účtárně

03.01.2022 | , Internet Info
Komerční sdělení


Naším cílem je na našem online školení seznámit účastníky s aktuálními změnami ve mzdové účtárně a v pracovněprávní oblasti.

Obsahem školení, které proběhne v úterý 11. ledna bude shrnutí nejdůležitějších legislativních změn roku 2022

Konkrétní náplň našeho prvního letošního školení: 

  • Souhrn novinek v exekučních srážkách ze mzdy od roku 2022 – součinnost, paušální náhrada zaměstnavatelům, změny v nezabavitelných částkách, zastavování exekucí atd.
  • Změny v nemocenském a důchodovém pojištění – náhrada mzdy, odhláška z nemocenského pojištění (nové údaje), malý rozsah a další parametrické změny pro zaměstnavatele i OSVČ. Připomenutí změn v otcovské a ošetřovném včetně přechodných ustanovení a další.
  • Změny ve zdravotním pojištění – minimální vyměřovací základ, vyměřovací základ osob, za které platí pojistné i stát, osoby bez zdanitelných příjmů atd.
  • Změny zákona o daních z příjmů – vyšší sleva na dani na poplatníka, daňové zvýhodnění, bezúplatná plnění (dary) atd.
  • Ostatní parametrické změny – minimální a nejnižší úrovně mzdy zaručené a dopad do dalších zákonů, zahraniční a tuzemské stravné, průměrná mzda za 1. až 3 čtvrtletí roku 2021.
  • Sjednávání dohod konaných mimo pracovní poměr – výše odměny a podmínky pro její poskytování (rozsudek Nejvyššího soudu ČR)
  • Další legislativní změny účinné k datu konání školení. 

Jak přesně školení proběhne? 

Online školení proběhne přes aplikaci ZOOM. Připojení je velmi jednoduché, dva dny před školením vám zašleme návod na připojení a v den školení od nás dostanete přístupové údaje. Pokud byste měli s připojením jakýkoliv problém, samozřejmě vám jej pomůžeme vyřešit. K účasti stačí vyplnit jednoduchý formulář.

Kdo účastníky školením provede? 

Školení proběhne pod taktovkou PhDr. Dagmar Kučerové. Lektorskou činností se zabývá od roku 2009. Zaměřuje se na oblast mzdového účetnictví a personalistiky, včetně legislativních novinek a aktuálních právních výkladů z dané oblasti. Je držitelkou certifikátu Bilanční účetní, členkou Komory certifikovaných účetních. Působí také jako redaktorka serveru Podnikatel.cz, kde publikuje články převážně z oblasti pracovněprávní a daňové problematiky.

Sledujte pravidelně náš web, který průběžně aktualizujeme a doplňujeme o nové termíny školení a další důležité informace. 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení