6 výhod, populární investiční platformy eToro

17.01.2022 | , Winsidetrading
Komerční sdělení


Společnost eToro poskytuje jednu z nejoblíbenějších platforem sociálního obchodování na světě. Na trhu se objevila v roce 2007 a od té doby si získala miliony uživatelů s více než 140 zemí. Nabízí totiž řadu výhod, díky kterým je snadno přístupná jak pro začátečníky, tak i pro profesionály.

1. Bezpečnost

Obchodování přes eToro je zajištěno několika způsoby. V první řadě jsou finanční vklady klientů uloženy na zvláštních účtech pro případ selhání společnosti. Osobní údaje jsou pak při transakcích šifrovány pomocí SSL certifikátu. Platforma také podléhá několikanásobné regulaci, a to prostřednictvím úřadů ESMA, CySEC (Evropa), FCA (Velká Británie) a ASIC (Austrálie). Na činnost brokera v rámci České republiky dohlíží i Česká národní banka.

eToro poskytuje také bezplatné investiční pojištění, které chrání kapitál klientů až do výše 1 milionu USD (přibližně 24 400 000 Kč). Toto pojištění získává každý klient automaticky a kryje ztráty utrpěné v případě platební neschopnosti společnosti.

Každý klient navíc může využívat tvz. demo účet, což je cvičná platforma eToro. Na ní lze bez jakéhokoli rizika zkoušet obchodovat s virtuálním kapitálem 100 000 USD. Demo účet je užitečný nástroj pro začínající investory.  

2. Široký výběr finančních nástrojů

Po registraci na platformě eToro lze obchodovat několika různými způsoby. Základním nástrojem je investování do cenných papírů (akcie firem) bez omezení objemu a bez poplatků. Akcie můžete nakupovat již od 10 USD (220 Kč).

Dalším nástrojem je nakupování kryptoměn. eToro k němu nabízí i službu stakingu, tzn. získávání „odměn“ na základě obyčejného držení nakoupených kryptoměn na svém účtu. V rámci platformy pak klient najde jak samotnou obchodní platformu, tak i burzu kryptoměn a kryptopeněženku. Minimální částka pro nákup kryptoměn je 10 USD (220 Kč).

Obchodovat lze také přes CFD kontrakty, kdy klient nevlastní žádné podkladové aktivum, pouze spekuluje o vzestupu nebo poklesu jeho ceny. Prostřednictvím CFD můžete obchodovat se měnami, komoditami, cennými papíry, indexy apod. eToro také umožňuje využívat tzv. finanční páku, u které klient nakládá s vyšším kapitálem, než který má reálně k dispozici.

3. Jednoduchost

Jednou z největších výhod eToro oproti konkurenci je uživatelsky přátelská platforma, kde se s trochou vůle neztratí ani úplný začátečník. K dispozici je samozřejmě nejen ve webovém rozhraní, ale také pro smartphony se systémem Android a iOS.

Broker eToro podporuje navíc i funkci demo účtu (viz výše) a Copy Trading (kopírování zkušených investorů). Může být tedy i skvělým odrazovým můstkem pro začínající obchodníky.

4. Sociální obchodování

Platforma eToro slouží zároveň i jako určitá sociální síť pro obchodníky a investory z celého světa. Její součástí je každý, kdo se na eToro zaregistruje.

Získá tak možnost sledovat aktivitu milionů dalších uživatelů. Mezi nimi jsou i přední světoví investoři, jejichž strategie lze kopírovat a využívat pro vlastní investice. Uživatelé mohou mezi sebou komunikovat a sdílet své myšlenky a nápady. Z celé platformy se tak stává nejen účinný investiční nástroj, ale i vzdělávací kanál dostupný pro kohokoli s přístupem k internetu.

Zdroj: Winsidetrading

5. Kopírování obchodníků

Jak již bylo zmíněno výše, eToro nabízí možnost kopírovat investice dalších uživatelů. Nejde ale jen o hypotetický aspekt sociálního obchodování, kdy se klient může inspirovat jiným obchodníkem, ale o reálnou službu, díky které se eToro primárně stalo tak oblíbeným.

Klient totiž může trvale sledovat přední světové investory a díky zabudovaným nástrojům platformy tak na základě jejich obchodů automaticky realizuje tytéž obchody v rámci svého portfolia. V sociálním rozhraní si uživatel navíc může vyfiltrovat pouze obchodníky s podobnými zájmy a rozsahem investic. Tato služba samozřejmě nemůže zcela eliminovat rizika, ale zejména pro začínající investory případné ztráty alespoň minimalizovat.

eToro spustilo i program Popular Investor, ve kterém jsou naopak populární investoři odměňováni za to, že jsou sledováni a kopírováni.

6. Investiční portfolia

V roce 2016 spustilo eToro nový investiční nástroj – Smart Portfolios, díky kterému si každý uživatel může zaplatit přístup k předem definovaným portfoliím.

Ty jsou většinou vytvářeny a spravovány přímo investičním týmem brokera eToro a obsahují několik různě zkombinovaných aktiv nebo obchodníků. Vzniká tak jakýsi balíček pečlivě vybraných produktů z různých dynamických odvětví, mezi kterými si každý uživatel může vybrat to, které mu vyhovuje nejvíc. Oproti klasickému formátu obchodování jde tedy o optimalizovanou investiční strategii.

V nabídce investičních portfolií naleznete také portfolia, která spravují externí správcovské společnosti.
 

Shrnutí výhod brokera eToro

Platforma eToro není zdaleka jedinou možností, jak spravovat své investice. Díky svým službám a přehlednému rozhraní ale představuje přinejmenším kvalitní a snadno dostupnou alternativu. Není proto divu, že patří k nejoblíbenějším široce využívaným světovým brokerům vůbec.

Více informací o brokerovi eToro naleznete v této detailní recenzi. V této recenzi naleznete podrobné informace o finančních instrumentech, demo účtu, poplatcích a našich zkušenostech při investování prostřednictvím tohoto brokera.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení