Online školení: co nového čeká mzdové účetní?

07.09.2022 | , Internet Info
Komerční sdělení


Exekuční srážky ze mzdy, slevy na pojistném, Milostivé léto II, doprava zaměstnanců do zaměstnání, doprava zaměstnanců do zaměstnání a příspěvek na dopravu a další témata. 

Poslední zářijový den proběhne online školení s názvem Podzimní aktuality ze mzdové účtárny. Projděte si s naší oblíbenou lektorkou, odbornicí na mzdové účetnictví, Dagmar Kučerovou všechny novinky, změny a aktuality. Jasně, přehledně a stručně. 

Okruhy našeho školení

  • Podrobně ke slevám na pojistném (zkrácené úvazky) – okruh dotčených pojištěnců, vysvětlení k jednotlivým skupinám (rozdíly např. od daně z příjmů), doložení slev, archivace potvrzení a rozhodnutí, výjimky z možnosti uplatnění slevy, povinnosti zaměstnance a zaměstnavatele, oznámení záměru uplatnění slevy ČSSZ, souběh slev u jednoho nebo více zaměstnavatelů, připravovaná evidence záměrů atd. 
  • Exekuční srážky ze mzdy – aktuálně k nezabavitelné částce v exekucích a insolvencích – dodatečné navýšení a případné opravy od počátku roku (postup v exekucích a insolvencích), pokračování Milostivého léta atd. 
  • Přechodné ubytování zaměstnanců – peněžní a nepeněžní benefity, daňová uznatelnost na straně zaměstnavatele, možné osvobození u zaměstnanců s limitem i bez (novinka roku 2022). 
  • Doprava zaměstnanců do zaměstnání a příspěvek na dopravu z pohledu zaměstnance i zaměstnavatele – daňová uznatelnost a eventuální předanění příjmu zaměstnanci. 
  • Informace o změnách v souvislosti se směrnicí Evropského parlamentu a Rady EU 2019/1152 (novela zákoníku práce – změny u dohod, rozvržení práce atd.). 
  • Další připravované novinky a aktuality pro mzdové účetní k datu konání školení 

Kdo účastníky školením provede? 

Školení proběhne pod taktovkou PhDr. Dagmar Kučerové. Ta se lektorskou činností zabývá již od roku 2009. Zaměřuje se na oblast mzdového účetnictví a personalistiky, včetně legislativních novinek a aktuálních právních výkladů z dané oblasti. Působí také jako redaktorka na našem partnerském serveru podnikatel.cz, kde publikuje články převážně z oblasti pracovněprávní a daňové problematiky.

Pro koho je online školení určené? 

Naše školení je vhodné pro všechny mzdové účetní.

Jak školení proběhne a jak se na něj přihlásit? 

Školení se koná 30. září od 9 do 13 hodin. Je online, proběhne přes aplikaci ZOOM. Připojení je velmi jednoduché, dva dny před školením vám zašleme návod na připojení a v den školení od nás dostanete přístupové údaje. 

Pro účast stačí vyplnit online přihlášku. Cena školení činí 1 990 Kč bez DPH. 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení