3 tipy, jak okamžitě prodat s výkupem nemovitosti

29.04.2024 | , REMAX Delux
Komerční sdělení


Potřebujete ihned prodat dům nebo byt? Jedno z řešení je i okamžitý výkup nemovitosti. To přijde vhod zejména tehdy, když chcete prodat rychle a bez starostí i špatně prodejné nemovitosti nebo nemovitosti s právními vadami (dluhy, exekuce, zástava nebo třeba věcné břemeno). Zjistěte, jak na to, na co si dát u okamžitého výkupu pozor a k čemu vám bude odhad ceny nemovitosti.

Zdroj: RE/MAX Delux
Popis: Zjistěte, jak s výkupem nemovitosti prodat hned a bezpečně.

Co je okamžitý výkup nemovitosti?

Okamžitý výkup domu nebo bytu je služba, s jejíž pomocí můžete prodat v řádech hodin i obtížně prodejnou nemovitost nebo nemovitost s právními vadami. Další výhodou této služby je to, že za vás obvykle firma zdarma udělá veškerou administrativu a vyřeší všechny problémy, které jsou s prodejem této nemovitosti spojené. Rychle tak vyřešíte například problémy s dluhy, exekucí i možnou brzkou dražbou nemovitosti. To vše je vyváženo pouze o trochu nižší výkupní cenou. Více jsme o tom psali již v článku Kompletní průvodce okamžitým výkupem nemovitosti.  

Zásadní je důvěryhodnost vykupující firmy

Již samotný prodej domu nebo bytu je složitý a zdlouhavý proces, při kterém je stěžejní vyřídit bezchybně všechny právní a administrativní náležitosti a vše důkladně zkontrolovat. Je proto normální, že prodej obvykle netrvá dny, ale týdny či měsíce. Dvojnásob to platí, pokud jsou na nemovitosti dluhy, exekuce, věcné břemeno, nebo ji dokonce hrozí dražba.

To vše pak firma při okamžitém výkupu řeší v řádech hodin, což přináší obrovské riziko. Firma, s kterou do toho tedy půjdete, musí být expert na slovo vzatý s neotřesitelnou důvěryhodností. Bez toho je totiž zaděláno na problém. Jak její důvěryhodnost ověřit?

1.    Ověřte reference a historii firmy

Zásadní je hned zprvu ověřit historii a reference firmy. Firma bez historie, referencí a třeba i bez spolupráce s nějakým větším investorem je minimálně podezřelá. Důvěryhodné také není, když má reference pouze na webu, ty lze snadno vytvořit. Nejlepší je, když má letitou historii a reference na sociálních sítích i Firmy.cz nebo Google.

2.    Ke kontrole důvěryhodnosti využijte odhad ceny nemovitosti 

K určení důvěryhodnosti i k výběru mezi vhodnými firmami pomůže nezávislý odhad ceny nemovitosti. Právě s jeho pomocí zjistíte, zda vás nechce některá z firem podvést. Častý trik firem nabízejících výkup nemovitosti je totiž to, že cenu vaší nemovitosti podhodnotí. Následně tak mohou tvrdit, že nemovitost vykoupí za cenu blízkou tržní. Zpravidla ale platí, že pokud od vás chce nějaká firma vykoupit nemovitost za více než 90 % její ceny, jedná se o podvodníky

Odhad ceny nemovitosti pro okamžitý výkup nemovitosti

Nezávislý odhad ceny nemovitosti proto pomůže s prověřením důvěryhodnosti. Nejen to. Pomůže vám také vybrat nejzajímavější nabídku. Budete totiž vědět, kdo vám oprávněně nabízí nejlepší obchod.

K vyhotovení odhadu bytu nebo domu doporučujeme nezávislého realitního makléře. Je levnější než soudní znalec, ale dostatečně přesný. Bankovního odhadce tu ani využít nelze, protože vám je k dispozici jen při odhadu ceny nemovitosti v rámci žádostí o hypotéku. Tehdy navíc odhad podhodnocuje, aby měla banka jistotu, že když z nějakého důvodu přestanete splácet, prodejem váš dluh opravdu uhradí. Více jsme se odhadu věnovali ve článku Jak na přesný odhad ceny nemovitosti.

3.    Nenechte se do ničeho tlačit a vše si dobře překontrolujte

Ač má firma dobré reference a odhad ceny nemovitosti vypracovala správně, rozhodně tím vaše práce nekončí. Všechny smlouvy si důkladně přečtěte, do ničeho se nenechte tlačit, a pokud si čímkoliv nebudete jisti, určitě se obraťte na nezávislého odborníka. Nemovitost je pro většinu lidí to nejdražší, co mají a je škoda její prodej nějak pokazit
 

 Zdroj: RE/MAX Delux
Popis: Nechte výkup i odhad ceny nemovitosti na ověřené značce

RE/MAX Delux představuje skvělé služby i jméno

Nás v realitní kanceláři RE/MAX Delux již před vámi prověřilo tisíce zákazníků a na Google a Firmy.cz nám takřka 1 300 z nich nechalo téměř dokonalé hodnocení 4,9/5. Nadto máme i téměř 130 videorecenzí na webu a jsme čtyřnásobnými držiteli ocenění Nejlepší realitní kancelář Moravy. Na odhad ceny nemovitosti i okamžitý výkup nemovitosti od nás se tedy můžete stoprocentně spolehnout. 

Půjdete s námi do okamžitého výkupu nemovitosti nebo do odhadu ceny nemovitosti? Ozvěte se

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení