Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

MMR zahájilo řízení na výběr provozovatele elektronických tržišť

MMR zahájilo řízení na výběr provozovatele elektronických tržišť

Finance.cz, 2011-01-19 10:13:22

Ministerstvo pro místní rozvoj dnes zahájilo koncesní řízení na výběr pěti provozovatelů elektronických tržišť. Hodnota zakázky je 352 milionů korun. Od elektronických tržišť si úřad slibuje omezení korupce ve veřejné správě, sdělilo ministerstvo. Zájemci o koncesi se mohou hlásit do 18. března.

Přes elektronická tržiště se mají kupovat například běžné kancelářské potřeby, jako je papír do tiskáren a další spotřební materiál. "Ač se to nezdá, objem těchto nákupů za celou státní a veřejnou správu v roce 2009 přesáhl 200 miliard korun, což je třetina všech veřejných zakázek," uvedl ministr Kamil Jankovský.

Cílem zavedení elektronických tržišť je šetřit finance snížením cen nakupovaného zboží i zjednodušením vlastního nákupu. "Ministerstvo pro místní rozvoj pro zajištění kvality a dostupnosti služeb vybere pět provozovatelů eTržišť, stanoví jasné transparentní postupy, jednoduchá pravidla, provozní řád tržišť a seznamy zboží povinně nakupovaného na tržištích. Tím se zásadně sníží korupční potenciál těchto obchodů," dodal ministr.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 19.01.2011

14:57 - Státní dluhopisy za 131,6 miliardy korun schváleny Vláda na svém dnešním zasedání schválila návrh zákona na vydání dluhopisů za 131,6 miliardy korun kvůli krytí schodku letošního státního rozpočtu.

16:09 - Koruna po dlouhé době prolomila hranici 18 CZK/USD Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka koruna posiluje k euru, k čemuž jí pomáhají zisky zlotého po zvýšení sazeb polské centrální banky.

13:38 - Vláda schválila nový státní rozpočetPříjmy i výdaje se zvýší. Schodek se nemění.

Reklama
   
Slovnik.finance.cz

Zobrazit další slova
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz