Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Státní dluhopisy za 131,6 miliardy korun schváleny

Státní dluhopisy za 131,6 miliardy korun schváleny

Finance.cz, 2011-01-19 14:57:22

Vláda na svém dnešním zasedání schválila návrh zákona na vydání dluhopisů za 131,6 miliardy korun kvůli krytí schodku letošního státního rozpočtu. Na tiskové konferenci po jednání vlády o tom informoval ministr financí Miroslav Kalousek. Návrh, který ministerstvo financí předkládá každoročně, vychází ze zákona o státním rozpočtu pro letošní rok, který počítá se schodkem rozpočtu 135 miliard korun. Zákon umožňuje splatnost dluhopisů až 55 let.

"Zákon je pouze spíše formální povahy," uvedlo MF. Schodek státního rozpočtu je podle zákona o státním rozpočtu kromě státních dluhopisů financován úvěry od Evropské investiční banky a změnou stavu na účtech státních finančních aktiv.

MF v materiálu upozornilo, že kvůli zvýšení zůstatků na účtech státních finančních aktiv bude celková výpůjční potřeba 137,1 miliardy korun. Částka tak bude vedle vydání dluhopisů financována úvěry od Evropské investiční banky do 5,5 miliardy korun.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 19.01.2011

14:57 - Státní dluhopisy za 131,6 miliardy korun schváleny Vláda na svém dnešním zasedání schválila návrh zákona na vydání dluhopisů za 131,6 miliardy korun kvůli krytí schodku letošního státního rozpočtu.

16:09 - Koruna po dlouhé době prolomila hranici 18 CZK/USD Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka koruna posiluje k euru, k čemuž jí pomáhají zisky zlotého po zvýšení sazeb polské centrální banky.

13:38 - Vláda schválila nový státní rozpočetPříjmy i výdaje se zvýší. Schodek se nemění.

Reklama
   
Články Finance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz