Mírný růst spotřebitelských cen hovězího i vepřového masa zaznamenal ve 20. týdnu tohoto roku při svém pravidelném šetření Český statistický úřad (ČSÚ). Z výsledků jeho celorepublikového šetření dále vyplývá, že klesly mimo jiné ceny mléka, vajec a másla.
Všechny druhy hovězího masa vzrostly od 0,1 až o 0,4 procenta, vepřové podražilo o 0,2 až o 0,5 procenta. Ve srovnání s 19. týdnem nejvíce zlevnila rajčata (o 21,8 procenta), pomeranče byly levnější o 1,4 procenta. Naopak více než jednoprocentní zvýšení ceny zaznamenal ČSÚ tento týden u mrkve a brambor. Kuřata podražila o dvě procenta.
Pohyb cen ostatních sledovaných potravin včetně masa procentní hranici, a to v obou směrech, nepřesáhl. Stagnovala průměrn
á cena Sunaru, špaget a cukru. Ve srovnání s cenovou úrovní k 21. prosinci 1999 zaznamenal ČSÚ výrazný sezónní růst cen některých druhů ovoce a zeleniny, vajec, mléka a cukru. Cena masa a masných výrobků je i ve 20. týdnu pod cenovou úrovní z konce loňského prosince, index se zde pohybuje od 99,8 u hovězího nízkého roštěnce až po 89,9 u vepřového bůčku.Zdroj: HN z 12. 5. 2000