Výše splátky hypotéky přes mobil

16.07.2001 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Majitelé mobilních telefonů Eurotel mohou během chvilky zjistit splátku hypotéky. Rozšíření služby na ostatní operátory se předpokládá.

Internetový portál TVUJDUM.CZ ve spolupráci se společností EuroTel Praha zahájil 13.7. 2001  novou službu - výpočet hypotečních úvěrů přes mobilní telefon. Nová služba HYP nabízí uživatelům sítě Eurotel GSM možnost on-line výpočtu splátek hypotečního úvěru přes jejich mobilní telefon. Služba HYP funguje na principu dotaz-odpověď. Potřebujete-li kdykoli během dne zjistit, kolik by činila splátka hypotečního úvěru v dané výši a na vámi zvolenou dobu splatnosti, stačí vzít pouze mobilní telefon, zadat SMS zprávu v předepsaném  formátu a odeslat ji na  telefonní číslo 999 111 (Eurotel GSM Info Text). Během několika vteřin vám přijde na váš dotaz odpověď. Tato služba je zajímavá pro všechny, kteří si chtějí pořídit nový dům či byt. Při prohlídce nemovitosti si okamžitě můžete zjistit kolik by činila splátka úvěru.

Tuto službu jsme samozřejmě vyzkoušeli.
Příklad: Potřebuji získat úvěr na nemovitost ve výši 1 000 000,- Kč se splatností 15 let u Bank Austria Creditanstalt (pozn. nyní služba funguje pouze přes tuto banku).  Na mobilní telefon je potřeba zadat zprávu ve tvaru "HYP BA 1000 15" tzn. klíčové slovo (HYP), kód banky (BA), částku v tisících (1000) a dobu splácení (15). Za několik vteřin jsme dostali zpět odpověď: "Měsíční splátka v Bank Austria Creditanstalt pro úvěr 1 000 000,- Kč při splatnosti 15 let a fixaci úrokové sazby 5 let je 9 217,- Kč." Vyzkoušeli jsme samozřejmě více variant a odpověď vždy přišla velmi rychle.
Zkusili jsme  zadat také částku 100 000,- Kč, ale v tomto případě jsme dostali odpověď, že minimální výše úvěru je 400 000,- Kč a výše splátky byla vypočítána pro tuto výši úvěru.

Tato velmi příjemná služba pro rychlé zjištění možné splátky hypotéky zatím funguje pouze pro klienty Eurotelu, ale předpokládá se její rozšíření i na zbývající dva mobilní operátory (Paegas a Oskar) a také na další bankovní domy.

 

Autor článku

Elena Pohanková


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ