Slovenská VÚB prodána

19.07.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Finančním poradcem největší italské banky IntesaBci při koupi 94,47 % podílu ve slovenské Všeobecné úvěrové bance byla společnost ABN AMRO Corporate Finance.

Finančním poradcem největší italské banky IntesaBci při koupi 94,47 % podílu ve slovenské Všeobecné úvěrové bance byla společnost ABN AMRO Corporate Finance. Tento poradce poskytoval bance poradenské služby spojené s řízením celé transakce a vyjednáváním o smlouvě a oceňováním Všeobecné úvěrové banky.
Tato transakce je jednou z nejvýznamjších transakcí v bankovním sektoru ve střední a východní Evropě. Všeobecná úvěrová banka jen totiž na Slovensku druhou největší bankou podle objemu aktiv a také největším poskytovatelem úvěrů ve firemním sektoru.
Ukončení této transakce bylo 15. června 2001, kdy bylo oznámeno Slovenským ministerstvem privatizace, že vybrali nabídku italské banky IntesaBci na odkup 68,58 % státního podílu. Banka totiž nabídka odkoupit tento státní podíl, potom také 0,89 % podíl státní agentur Slovenska konsolidačna a společný 25 % podíl EBRD a IFC. A to za celkovou částku 550 milionů EUR. Úplné ukončení transakce by mělo být koncem tohoto roku.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ