Volksbank Shop: V rytmu éry speciálních poboček

28.07.2008 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Produkty nabízené ve Volksbank Shopech jsou nejen finančně dostupnější než v samotné Volksbank, ale vycházejí i s velmi příznivým scóre ve srovnání napříč trhem. Při poptávce po komplexnější službách však navštivte bankovní pobočku.

Kamenné pobočky bankovních domů již dávno nepředstavují jediné místo pro zprostředkování služeb. Část operací se v uplynulých letech postupně přesouvala na internet jakožto platformu bez osobního kontaktu. Tento proces není u konce, v budoucnu půjde na webových stránkách bank provádět pravděpodobně stále více úkonů. S důrazem na kvalitní internetové bankovnictví můžeme však sledovat další, na první pohled protichůdný trend. Bankovní domy usilují opět o kontakt tváří v tvář. Ve snaze přiblížit se klientům instalují jakési mini pobočky do oblastí jejich nezbytného pohybu – například poblíž obchodů s potravinami.

I přes to, že jde o krok od bezkontaktního internetu, mají s ním tyto speciální pobočky něco společného – reagují na stále méně času a tím pádem i nechuť chodit a čekat do klasických poboček. Klient, jdoucí si nakoupit nezbytné potraviny, má možnost navštívit bankovní stánky a vyřídit si potřebné operace, bez toho, že by ztratil čas návštěvou kamenné pobočky v centru města. Z bank působících v ČR se touto cestou vydala Bawag Bank s pobočkami v Supermarketech Billa, mBank s tzv. mKiosky (můžete se s nimi setkat v obchodních centrech, často poblíž Tesca a Globusu), Česká Spořitelna (provoz bezhotovostní pobočky teprve testuje) a Volksbank CZ. Poslední jmenovaná banka to v tomto směru dotáhla nejdále a nejenže vede v počtu speciálních poboček, ale rovněž v nich nabízí produkty, které nelze uzavřít nikde jinde. Řeč je o tzv. Volksbank Shopech, specializovaných pobočkách s unikátními produkty.


Co je to vlastně Volksbank Shop?


Mnohé při procházce obchodním centrem a pohledu na do zelena zabarvené stánky možná napadly otázky: Co je to vlastně Volksbank Shop? Je to nějaká “prodloužená ruka“ Volksbank CZ, samostatná nebankovní společnost, či ještě něco jiného? Vysvětlení přináší slova Petra Žibřida, ředitele marketingu Volksbank CZ: „Volksbank CZ odstartovala v září 2006 v České republice nový koncept takzvaných Volksbank SHOPů, které jsou postupně umísťovány v supermarketech Kaufland. Jedná se o prodejní místa Volksbank CZ – speciální pobočky banky, které nabízí vybrané bankovní produkty vymezené cílové skupině klientů.“ Volksbank Shopy jsou otevřeny sedm dní v týdnu od 8 do 20 hodin, tedy 12 hodin každý den. Navíc bankomaty a Infoterminály pro tisk výpisů z účtu jsou klientům k dispozici po celou otevírací dobu Kauflandu.


Výhodnější produkty?


Hned při prvním pohledu na nabídku produktů ve Volksbank Shopech zjistíte, že se liší od mateřské Volksbank CZ. Pokud si to ještě ověříte na rovněž odlišných internetových stránkách,  nabudete možná dojmu, že produkty (běžný účet, hypotéka, hotovostní úvěr) je výhodnější uzavřít ve Volksbank Shopu. Je tomu tak? A z druhé strany, existují tedy nějaké nevýhody oproti kamenným počkám a standardním produktům Volksbank CZ? Nebo se skutečně vyplatí, zřídit si účet (Aktiv Konto Plus), uzavřít hypotéku (Malá hypotéka), či sjednat půjčku (Aktiv Půjčka) přímo ve Volksbank Shopu?

Hlavním posláním Volksbank Shopů, kterých bylo doposud otevřeno již 32, je být na místě, kde lidé řeší své každodenní potřeby – k nimž nákupy zcela jistě patří – a nabídnout jim tak pohodlný a dosažitelný servis bankovních služeb. Ve Volksbank Shopech tedy naleznete základní produkty pro denní potřebu: běžný účet s úvěrovým rámcem, spořící účet, platební karty, phonebanking, spotřební úvěry a jednoduchý typ hypotéky. Možné je i získat produkty partnerů jako např. stavební spoření, penzijní připojištění či úrazové a cestovní pojištění. Tím však výčet končí a na povrch vyplývá i slabina Volksbank Shopů – nejsou určeny pro ty, co chtějí více.


Produktů Volksbank Shopu se nebojte


V případě, že sháníte specifické produkty (kreditní karta, refinancování hypotéky) nebo poradenství, nezbude vám než navštívit klasickou bankovní pobočku. Nicméně v případech, že vám stačí jednoduchý účet, půjčka či hypotéka, Volksbank Shopy představují dobrou alternativu. Nabízené produkty jsou nejen finančně dostupnější než v samotné Volksbank, ale vycházejí i s velmi příznivým výsledkem ve srovnání napříč trhem. Běžný účet Aktiv Konto Plus se řadí k nejlevnějším běžným účtům  (0 Kč za vedení) a úvěry jsou poskytovány s rozumnými úroky (vzhledem k situaci na finančním trhu). Kromě toho se nemusíte bát, že sepisujete smlouvu s kdoví kým. Za produkty z Volksbank Shopu stojí seriózní banka s kořeny v Rakousku, která je charakteristická férovým přístupem. A to i v tom ohledu, že nepůjčuje těm, kteří by měli v budoucnu pravděpodobně problémy se splácením.

Autor článku

Tomáš Skolek


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ