Co dál s cestovními šeky?

22.05.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Byli jste v zahraničí a zbyli Vám nějaké cestovní šeky. A co s nim? Chcete vědět zda je můžete vyměnit zpátky a kolik Vás to bude stát?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci Böhm & Partner.

Dotaz od jednoho z našich čtenářů zní:

"Můžete mi poradit, kde vyměnit asi 50.000 dolarů v cestovních šecích na USD v hotovosti nebo případně na české koruny? Jaký je obvyklý poplatek za převod z cestovního šeku na hotovost?"

Doporučení a odpověď na dotaz:

"Dobrý den, poplatek za převod z cestovního šeku na hotovost se obvykle pohybuje v procentech. Bývá to 2 - 3 %, ale závisí to také na formě výměny zda je to bezhotovostně či hotovostně. Některé banky uvádějí i pásma (min. - max. hranice). Bližší informace naleznete na internetových stránkách bank nebo přímo na pobočce."

Tak tolik náš poradce. Také na naši stánkách naleznete informace, které se věnují tomuto tématu. Dozvíte se obecně k čemu slouží obyčejné či cestovní šeky a jak vypadají.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ