Petr Kužel zvolen prezidentem Hospodářské komory České republiky na další tři roky

27.05.2011 | , Hospodářská komora ČR
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


26.5.2011 Kompletní vedení Hospodářské komory ČR dnes (26.5. 2011) volil XXIII. sněm HK ČR v Litoměřicích.

Prezidentem Hospodářské komory České republiky byl znovu zvolen Petr Kužel, který tuto funkci zastával také v uplynulém volebním období od roku 2008. Od delegátů sněmu, kteří přijeli z celé země, získal celkem 163 hlasů z 210 odevzdaných. Petr Kužel bude funkci prezidenta nejsilnějšího zástupce podnikatelské sféry v České republice zastávat následující tři roky.

Staronový prezident Kužel poděkoval delegátům sněmu za silný mandát a zdůraznil, že v následujícím období bude Hospodářská komora ČR prosazovat mj. zefektivnění a profesionalizaci státní správy, zjednodušení a zpřehlednění daňového systému, pokračování v budování dopravní infrastruktury v jednotlivých regionech, zmírňování stále vysoké administrativní zátěže pro podnikatele, větší investice do vědy a výzkumu – zejména aplikovaného a v neposlední řadě zajištění dostatečné vymahatelnosti práva, která je v současnosti v ČR katastrofální.

Delegáti sněmu rovněž zvolili na další tři roky viceprezidenty Hospodářské komory ČR, jimiž se stali:

  • Pavel Bartoš
  • František Holec
  • Jan Novotný
  • Zdeněk Somr
  • Jan Wiesner

Delegáti sněmu zvolili také členy představenstva, dozorčí radu a smírčí komisi.

Účastníků sněmu osobně pozdravili mj. hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč, prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák a zástupce vedení Agrární komory.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT