Soutěž Nejlepší podnikatelský záměr 2010/2011 zná své vítěze

31.05.2011 | , CzechInvest
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


31.5.2011 Online Billboard Víta Studničky, studenta Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti, se stal nejlepším podnikatelským záměrem v kategorii středních škol. Z vyšších odborných či vysokých škol si cenu za první místo odnesl Tomáš Marcaník, který studuje na Fakultě aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati (UTB) ve Zlíně. Dostal ji za projekt Maturitní tabla. Jedním z partnerů soutěže Nejlepší podnikatelský záměr, kterou letos po čtvrté uspořádalo Technologické inovační centrum ve spolupráci s UTB ve Zlíně, byla agentura CzechInvest.

„CzechInvest podporuje podnikání v České republice, a to se týká i ještě nezrealizovaných projektů,“ říká Miroslav Křížek, generální ředitel agentury CzechInvest. „Soutěž Nejlepší podnikatelský záměr na jedné straně oceňuje nejlepší nápady, na druhou stranu ale upozorňuje i na jejich slabiny. Pro každého začínajícího podnikatele je taková soutěž neocenitelnou zkušeností a přínosem do budoucna,“ dodává Miroslav Křížek.

Druhé místo mezi středními školami obsadily studentky Střední odborné školy Luhačovice Marie Jálová, Aneta Kozubíková a Adéla Trubelíková s podnikatelským záměrem Hodinová manželka. Cenu za třetí místo si odnesl projekt VýkupŽeleza.cz Rudolfa Mazánka, který navštěvuje Soukromé gymnázium Kunovice.

Mezi vysokoškoláky pomyslnou stříbrnou medaili získal podnikatelský záměr Angličtina Razan Ivana Burdy z Fakulty Managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně. Cenu za třetí místo si odnesla studentka Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně Veronika Mikalová s projektem My Travel Diary.

Slavnostní vyhlášení výsledků se uskutečnilo 25. května 2011 v hudebním klubu Music-land ve Zlíně. Novinkou letošního ročníku byla cena pro střední školy podporující podnikatelské myšlení studentů. Získali ji zástupci Střední odborné školy Holešov Olga Pastyříková a Šárka Zeťková.

Čtvrtý ročník studentské soutěže Nejlepší podnikatelský záměr vyhlásilo Technologické inovační centrum ve spolupráci s UTB ve Zlíně a partnery v září 2010. Studenti mohli předkládat soutěžní projekty od loňského září do letošního 28. února. Celkem se přihlásilo 47 studentů/studentských týmů, 17 nápadů bylo z vysokých škol, 30 ze středních.

Během soutěže se konaly workshopy a semináře, které přiblížily studentům UTB ve Zlíně, VOŠE Zlín a středních škol ve Zlínském kraji podnikání jako takové. V březnu a dubnu 2011 se hodnotily předložené záměry. Do druhého kola postoupilo 8 projektů v kategorii střední školy, dalších 10 bylo z vyšších odborných či vysokých škol.

Podnikatelské záměry a nápady studenti prezentovali před odbornou porotou. „Tak jako v předešlém ročníku usedli do hodnotící komise zástupci partnerů, investorů a organizátora soutěže. Studenti si tak mohli vyzkoušet prezentační dovednosti před odbornou porotou, ale také získat zpětnou vazbu ke svým soutěžním nápadům,“ říká Mgr. Daniela Sobieská, ředitelka Technologického inovačního centra a dodává: „Zajímavým prvkem 4. ročníku byla prezentace podnikatelských projektů některými studenty, kteří se už do podnikání pustili a prezentované projekty už začínají realizovat. I novinka v podobě udělení ceny střední škole se nám v letošním roce velmi osvědčila.“

Vítězové všech kategorií si mezi sebou rozdělili ceny v celkové hodnotě 100 tisíc korun. Sdružení pro rozvoj Zlínského kraje věnovalo prvním třem soutěžícím poukázky s finančními odměnami v hodnotě dvacet, deset a pět tisíc korun. Ocenění studenti a týmy získali také věcné ceny od partnerů v podobě monitorů, externích disků, mobilních telefonů od společnosti NWT. Další cenou byly vouchery na podnikatelské, ekonomické, účetní a finanční poradenství od společnosti OQO Global. Společnost Austin Detonator pak každému členovi týmu věnovala dárkový balíček.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT