Do Brna na autonovinky i veterány

06.06.2011 | , BVV
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


3.6.2011 Od soboty 4. června můžete na brněnském výstavišti navštívit Autosalon 2011, který potrvá až do 9. června. Fanoušci motorismu se mohou těšit na nejnovější designérské studie, nejžhavější novinky českého trhu, kompletní modelové řady mnoha výrobců, ale také na příslušenství všeho druhu. Velké množství automobilů je připraveno také pro reálné testovací jízdy, a to je možnost, která se jen tak někde nenaskytne. Divácky velmi atraktivní bude výstava Classic Show, kde se předvedou automobiloví veteráni a youngtimery.

„Vystavovatelé letos obsadí přes 30 tisíc metrů čtverečních výstavní plochy, včetně největší a nejmodernější haly P, a výčet přihlášených značek dává tušit, že výběr je opravdu široký – Škoda, Volkswagen, Seat, Audi, Citroën, Peugeot, Kia, Hyundai, Opel, Fiat, Ford, Suzuki, Alfa Romeo, Jaguar, Land Rover, Lotus a spousta dalších,“ láká návštěvníky ředitel Autosalonu Jiří Čikl.

Velkým tématem letošního ročníku je elektromobilita. Výrobci vozidel vidí v elektromobilech budoucnost, investují do jejich vývoje obrovské částky a některé výsledky představí českému trhu. Tak například francouzské automobilky Peugeot a Citroën budou chtít zaujmout zajímavými koncepty. Jejich společným jmenovatelem je čistě elektrický pohon a výrazně sportovní charakter. V případě Peugeotu se představený vůz jmenuje EX1, u Citroënu se jedná o neméně originální kupé Survolt. Na vlastní kůži pak můžete s modely Peugeot iOn a Citroën C-Zero zažít, jak konkrétně jízda elektrickou budoucností vypadá. Českou premiéru bude mít v Brně originální hybridní elektromobil Opel Ampera.

Návštěva Autosalonu Brno 2011 ale také může být ryze praktickou záležitostí, která Vám pomůže s výběrem vhodného automobilu. Vždyť kde jinde si můžete v bezprostřední blízkosti vyzkoušet a porovnat automobily různých tržních segmentů od mnoha výrobců.

Zajímavou podívanou pro malé i velké návštěvníky skýtá Classic Show, kterou nemůžete vynechat, zvláště pokud patříte k obdivovatelům veteránů. Druhý ročník prodejního veletrhu historických automobilů, motocyklů, náhradních dílů a renovačních dílen má totiž co ukazovat. Přehlídka veteránů ve srovnání s loňskem zdvojnásobila plochu a obsadí obě části pavilonu A. Představí se veteránsalony, kluby, umělci, renovátoři a specializované obchodní i výrobní firmy, pro které je účast prestižní záležitostí. Stejně jako loni, i letos na výstavišti zaparkují také závodní unikáty.

„I letos bude věnována velká část doprovodného programu ženám-řidičkám. V rámci projektu ŽENA A AUTO si ženy mohou s instruktorem vyzkoušet své řidičské dovednosti na testovací dráze. Připraveny jsou také tematické přednášky, módní přehlídky a taneční vystoupení, kosmetické poradenství a soutěže,“
doplňuje PR manažerka Autosalonu Jana Hraběová. Tvůrci doprovodného programu mysleli i na malé návštěvníky, takže je pro ně přichystáno dětské dopravní hřiště, kde se zábavnou formou mohou naučit základy fungování silničního provozu.

Letošní Autosalon Brno je jednoduše ideálním výletním cílem jak pro všechny motoristické nadšence, tak pro celou rodinu.

Největší a nejmodernější hala P je plně obsazena devítkou automobilek a v takové podobě a kvalitě expozic a exponátů jej návštěvníci ještě neměli možnost vidět. Další desítka automobilek obsadí pavilon V, ve kterém se bude prezentovat také servisní technika a autodíly. Pavilon F patří doprovodných programům a službám pro motoristy. Historický pavilon A (letos již obě křídla) bude hostit výstavu Classic Show.

Rodinné vstupné (dva dospělí a dvě děti) stojí 250 korun na den. Více informací na: http://www.bvv.cz/autosalon

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT