MPO: Vývoj průmyslové výroby a zahraničního obchodu

07.06.2011 | , Ministerstvo průmyslu a obchodu
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


6.6.2011 Komentář Ministerstva průmyslu a obchodu k aktuálním výsledkům ČSÚ o vývoji průmyslové výroby a zahraničního obchodu

Komentář k výsledkům průmyslové výroby:

"Dubnové výsledky průmyslové produkce potvrdily naše očekávání postupného zpomalování růstu, založená na začínajícím oslabování důvěry podnikatelů v průmysl, které signalizoval konjunkturální průzkum ČSÚ. Snížená dynamika růstu byla ovlivněna také vyšší základnou předcházejícího roku a o jeden den nižším počtem pracovních dní,"
říká ředitel odboru ekonomických analýz Ministerstva průmyslu a obchodu Jaroslav Vomastek.

Komentář k výsledkům zahraničního obchodu
:

"Po rekordním výsledku v uplynulém měsíci přinesl duben určité zreálnění našeho zahraničního obchodu. V každém případě si vývoz uchovává vysokou dynamiku růstu. Tento růst odráží pokračující pozitivní vývoj v zahraničí a dobrou kondici průmyslu v eurozóně, zejména v Německu. I přes pokles registrací osobních automobilů v EU o 4,1 % se v dubnu dařilo českým exportérům této naší nejvýznamnější komodity. Na straně dovozu výsledky nadále ovlivňují vysoké ceny ropy a dalších komodit na světových trzích," říká náměstek ministra průmyslu a obchodu pro zahraniční obchod Milan Hovorka.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT