Ministerstvo podpoří průmyslový výzkum půl miliardou korun

16.06.2011 | , Ministerstvo průmyslu a obchodu
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


15.6.2011 Přes půl miliardy korun zamíří v příštím roce na podporu nových výzkumných a vývojových projektů českých firem a jejich partnerů z výzkumné sféry. Ministerstvo průmyslu a obchodu totiž právě dnes znovu otevřelo svůj program TIP pro nové žádosti o podporu. Podle odhadů Ministerstva by díky TIPu mohly odstartovat desítky nových výzkumných projektů.

"Program TIP motivuje firmy k investicím do původního českého průmyslového výzkumu a vývoje. Má totiž jednu hlavní podmínku — výsledky podpořených projektů musejí mít reálnou šanci uplatnit se na trhu a nesmí končit jenom v šuplíku. Celkem takových projektů v příštím roce podpoříme kolem 150," říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

"Letos vyhlašujeme už čtvrtý ročník programu TIP. V předchozích letech jsme díky němu pomohli uskutečnit přes 700 výzkumných a vývojových projektů, které si dosud rozdělily 6,3 miliardy korun," dodává Petr Očko, ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Ministerstva průmyslu a obchodu.

Firmy se do programu TIP mohou přihlásit do konce července. Přihlášky přijímá přímo Ministerstvo průmyslu a obchodu. To už také několiktýdnů s potenciálními účastníky programu jejich projekty konzultuje tak, aby podnikatelé zvládli svoje výzkumné plány dobře připravit. Výsledky programu, tedy to, které projekty podporu získají, budou známé v lednu příštího roku.

Do programu TIP se mohou přihlásit všechny právnické i fyzické osoby se sídlem v České republice. Jejich výzkumné projekty by měly být zaměřené na výzkum a vývoj nových materiálů a výrobků, nové progresivní technologie a na nové informační a řídicí systémy; to všechno s přednostním využitím na území ČR. Dotace Ministerstva průmyslu a obchodu může pokrýt až 80 procent nákladů.

Další informace můžete najít na adrese: http://www.mpo.cz/cz/p...-podnikani/vyzkum-a-vyvoj/

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT