CzechInvest láká čínské investory na mezinárodním summitu v Pekingu

23.06.2011 | , CzechInvest
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


23.6.2011 Nejen tím se snaží zástupci agentury CzechInvest zaujmout čínské podnikatele na akci Chinese Outbound Investment Summit, která se koná od 23. do 24. června 2011 v Pekingu. Cílem už třetího ročníku summitu je ukázat čínským investorům, jaké mají možnosti v oblasti zahraničních investic a jaké jsou aktuální investiční trendy a strategie.

„Čína v posledních desetiletích postupně přestává být cílem zahraničního kapitálu a stává se naopak zdrojem investic. Pro naši čínskou misi jsou podobné akce více než důležité, protože na začátku každé úspěšné čínské investice stojí zejména kontakty a doporučení,“ říká generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek.

Kromě investičních agentur se na summitu také představují investiční fondy, zástupci čínské státní správy a vládních institucí, bank či poradenských agentur. Účastníci na něm mohou získat z první ruky informace o nejnovějších legislativních úpravách, politice a regulacích v oblasti realizování čínských investic v zahraničí. Rovněž mohou proniknout mezi více než dvě stovky zástupců vyššího managementu předních globálních i lokálních společností, a získat tak příležitosti ke spolupráci. Zastoupena je celá řada průmyslových odvětví, např. strojírenský, automobilový či farmaceutický sektor nebo oblast IT a hi-tech.

Česká delegace má na summitu kromě prezentací vlastní výstavní stánek. „Summit patří k nejprestižnějším a nejvýznamnějším událostem, týkajícím se čínských investic v zahraničí vůbec. Pro nás je další možností, jak se seznámit s místním podnikatelským prostředím a s důležitými subjekty, které se pohybují na poli externích čínských investic,“ doplňuje zahraniční zástupkyně CzechInvestu v Šanghaji Lenka Hřebíčková, která na summitu Českou republiku prezentuje.

Čínské zahraniční investice v loňském roce přesáhly 32 miliard USD a předpokládá se, že množství přímých odchozích investic z Číny se bude nadále zvyšovat. Agentura CzechInvest otevřela v únoru letošního roku své zahraniční zastoupení v čínské Šanghaji, kam se přesunulo z původního působiště v Hong Kongu. Svou obslužností pokrývá kromě Číny celý region Jihovýchodní Asie.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT