Prezident HK ČR se účastní cesty ministra zahraničí do Libye

29.06.2011 | , Hospodářská komora ČR
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


29.6.2011 Prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel se dnes, ve středu 29. června 2011, účastní cesty ministra zahraničních věcí ČR Karla Schwarzenberga do Libye. Společně s ministrem cestují rovněž předseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny PČR David Vodrážka a náměstek ministra vnitra Jaroslav Hruška.

Návštěva Benghází je vyjádřením zájmu ČR na politickém vývoji v Libyi a má přispět k dalším kontaktům s představiteli Národní přechodné rady.

Na programu jednodenního pobytu K. Schwarzenberga v Benghází je setkání s představiteli Národní přechodné rady (NPR), které je pokračováním dialogu zahájeného při nedávném přijetí zástupce Rady v Praze. Dalším bodem návštěvy je předání humanitární zásilky pro polní nemocnici, dar vlády ČR a obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni, doprovázené nabídkou léčení libyjských pacientů ve specializovaných lékařských zařízeních v ČR.

Významnou součástí návštěvy je jednání s členy výkonného výboru NPR pro ekonomické záležitosti a pro rekonstrukci a infrastrukturu. Prezident HK ČR Petr Kužel se při této příležitosti zajímá o možnosti vzájemné spolupráce mezi podnikateli obou zemí, jedná o nových příležitostech pro české podniky při obnově země a o budoucí ekonomické spolupráci. Při jednáních zaznívá rovněž vyjádření zájmu o dokončení smluvní ekonomické základny s novou politickou reprezentací Libye.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT