Co týden dal?

18.07.2003 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Celý týden vám unikaly zprávy z domova i ze světa? Napravte to! Ministr financí Bohuslav Sobotka mluvil o demisi vládní koalice při nesestaveném rozpočtu....EU chce reformovat hospodářskou politiku a rozpočtová pravidla ...

Posledních 7 dní ve světě

Evropská unie by měla radikálně reformovat hospodářskou politiku a rozpočtová pravidla, aby tak udělala z posílení ekonomického růstu prioritu, uvedl ve čtvrtek tým poradců prezidenta Evropské komise Romana Prodiho.
Sedmičlenný tým ekonomů uvedl, že přísný Evropský pakt stability a růstu by měl být pozměněn tak, aby bylo možné v době ekonomického útlumu porušit pravidlo maximálně přípustného deficitu ve výši tří procent hrubého domácího produktu (HDP).

Prezident americké centrální banky (Fed) Alan Greenspan vystoupí před výborem finančních služeb Sněmovny s pololetní zprávou o měnové politice a ekonomice. Podle analytiků sníží prognózu ekonomického růstu USA a zvýší odhad nezaměstnanosti.

Americký ministr financí John Snow řekl svému německému protějšku Hansi Eichelovi, že hospodářský růst USA dosáhne ve třetím čtvrtletí na roční bázi tří procent. Americký ministr financí také přivítal německý plán daňových škrtů a navrhované reformy sociálního systému a trhu práce známé jako Agenda 2010. Oba představitelé se sešli ve čtvrtek ráno v Londýně.

Více informací z tohoto týdne naleznete na www.finance.cz nebo www.finance.cz/reuters

Posledních 7 dní doma

Ministr financí Bohuslav Sobotka uvedl, že by vládní koalice měla uvažovat o demisi, pokud by reforma veřejných financí změnila svou tvář natolik, že by vláda nedokázala sestavit státní rozpočet na příští rok s plánovaným schodkem

Ministryně zdravotnictví Marie Součková představila reformu resortu, která počítá s rozšířením spoluúčasti pacientů. Každý občan starší 18 let by měl platit, ročně však nejvýš 2000 korun. Evropská unie hodlá v České republice investovat v letech 2004 až 2006 deset miliard korun do rozvoje lidských zdrojů.

Česká spořitelna chystá svým klientům kvůli vstupu země do Evropské unie velkou akci. Dne 1. dubna přečísluje 2,7 milionu sporožirových účtů a další dva miliony ostatních účtů ...

Česká republika začala před Evropskou unií obhajovat svou zhruba 300miliardovou pomoc bankám z minulých let a doufá, že předpokládaný úspěch jí pomůže i v probíhajícím sporu s bývalým vlastníkem IPB. Pokud by se však ukázalo, že Česká republika pomáhala bankám v rozporu s právem Unie, kam hodlá vstoupit v květnu 2004, mohlo by to otřást jejím bankovním systémem. 

Více informací z tohoto týdne naleznete na www.finance.cz nebo www.finance.cz/reuters

Posledních 7 dní na našem serveru

Ve spolupráci s portálem státní správy pro podnikatele BusinessInfo jsme připravili novou aplikaci - Průvodce pro ohlášení jednotlivých živností - pro všechny, kteří podnikají nebo chtějí podnikat.

Tématem tohoto týdne naší pravidelné rubriky finančních tipů a triků FinTriky bylo "Dovolená bez problémů s cestovním pojištěním". Pokud si naše Fintriky přečtete, dozvíte se spoustu zajímavých informací a triků, jak ušetřit když se vám něco stane na dovolené.

Na stránkách www.finance.cz/dane-a-mzda/kalkulacky-a-aplikace/nemovitost běží v těchto dnech seriál o koupelnách. Zařídit koupelnu není jednoduché! Podívejte se s námi, jaké styly a variace jsou moderní v dnešní době ...

V sekci Ekonomika pro vás máme připravenou stránku s nejširším okruhem všech dostupných makroekonomických dat. Tabulky jsou denně aktualizovány a kompletní přehled najdete pro rok 2001, 2002 a 2003, starší data jsou pak souhrně pod odkazem Historie.

Anketa

I tento týden jste mohli hlasovat v naší anketě. Tentokrát jsme se Vás ptali, kolik restaurací podle Vás dodržuje přísnější hygienická pravidla.  Odpověď najdete v následujícím grafu.


všechny
2/3
polovina
15%
žádná

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU