Raiffeisenbank jako první využívá při čerpání firemních úvěrů datové schránky

11.07.2011 | , Raiffeisenbank
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


11.7.2011 Raiffeisenbank se stala první bankou v České republice, která využívá při čerpání firemních úvěrů datové schránky. Díky datovým schránkám je čerpání úvěrů pro firemní klienty rychlejší, jednodušší a levnější, využít je lze především u provozních úvěrů, kde dochází k častějšímu čerpání.

Raiffeisenbank jako první banka v České republice nabízí svým klientům možnost využít datové schránky při čerpání firemních úvěrů. „Datové schránky v tuto chvíli využíváme v úvěrovém procesu pro střední firmy, první čerpání přes datové schránky již úspěšně proběhla. Podle dostupných informací jsme první českou bankou, která možnost využít datové schránky při úvěrování svým firemním klientům nabízí,“ uvedl ředitel firemního bankovnictví Raiffeisenbank Václav Štětina.

„Hlavní výhodou datové schránky je úspora času a významně nižší administrativní náročnost,“ dodal Václav Štětina, firmám mj. odpadá nutnost návštěvy bankovní pobočky kvůli čerpání úvěru. Využití datových schránek je tak vhodné především pro firmy využívající provozní financování, kdy dochází k častějšímu a opakovanému čerpání úvěrů. „Díky využití datových schránek se proces čerpání úvěru zkrátí zhruba o dva dny,“ vysvětlil.

Kromě větší rychlosti a nižší administrativní náročnosti je využití datových schránek pro firmy rovněž levnější, zaslání podkladů přes datovou schránku je zhruba o polovinu levnější než zaslání prostřednictvím doporučeného dopisu. Velkou výhodou je i rychlé dohledání starších podkladů. Pokud klient chce využívat datové schránky, musí mít oprávnění je odesílat, k zapotřebí je rovněž nutná instalace speciálního softwaru. „Chceme, aby se datové schránky co nejvíce rozšířily, připravujeme proto pro naše klienty podrobný návod, jak postupovat, v nejbližších dnech jej zveřejníme na našich webových stránkách,“ uzavřel Václav Štětina.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT