Online poptávkové systémy v České republice: Podnikatelé a živnostníci nám věří stále více

20.07.2011 | , ePoptavka.cz
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


19.7.2011 Online poptávkové systémy se v rámci českého podnikatelského sektoru stávají stále významnějšími hráči. Tento stále se rozvíjející trend dokládají aktuální data společnosti B2M, která provozuje online poptávkový server ePoptávka.cz. V porovnání se stejným obdobím v roce 2010 se objem zakázek na serveru ePoptávka.cz v prvním pololetí roku 2011 výrazně zvýšil na 60 000 poptávek. Značný nárůst poptávek zaznamenala zejména oblast dopravy, kde se objem poptávaného množství navýšil takřka o 100 procent. Finanční objem zakázek se oproti loňským 350 milionům zvýšil na 680 milionů. Nejsilnějším odvětvím je již stabilně strojírenství, ve kterém se množství vynaložených finančních prostředků pohybuje nad hranicí 1 miliardy. Společně se strojírenstvím se od loňského roku vzrostla i poptávka po stavebním materiálu a službách.

Na serveru ePoptávka.cz mohou podnikatelé a živnostníci najít produkty a služby z mnoha odvětví. V prvním pololetí roku 2011 se zvýšil celkový obrat poptávek v oblasti dopravy, stavebnictví i strojírenství. V květnu 2011 dokonce sektor dopravy dosáhl historicky nejvyššího počtu poptávek v hodnotě 586 milionů korun. Výrazný nárůst je možné pozorovat v oblasti poptávky po dřevě a dřevařských výrobcích, od konce loňského roku se její množství zvýšilo o 150 procent.

„Nárůst poptávek přes webové servery lze vysvětlit především mnohem výhodnějšími a komfortnějšími podmínkami pro odběratele. Při nákupu přes poptávkové systémy může být finální cena až o 30 procent nižší, a proto nás čeští podnikatelé a řemeslníci vyhledávají stále častěji,“ uvádí Otto Kočí, produktový manažer společnosti B2M. Mezi další velké výhody poptávkových serverů patří jejich jednoduchost a intuitivnost. Na základě ceny či jiného hodnotícího kritéria si poptávající může vybrat variantu tak, aby přesně odpovídala jeho představám.

Princip online poptávkových systémů

„Po zadání konkrétní poptávky do systému, je poptávka zkontrolována našimi operátory a rozeslána registrovaným dodavatelům dle poptávané oblasti. Ke každé zadané poptávce jsou přiřazeny relevantní nabídky dodavatelů. Pak už je jen na zákazníkovi, jakou z nich si vybere. Zákazníci tak velmi rychle a pohodlně mohou sehnat přesně ty produkty, které hledali. Ušetří tak svůj čas i peníze.“ vysvětluje princip systému ePoptávka.cz Otto Kočí, produktový manažer společnosti B2M.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT