K hypotéce jednodušeji

19.09.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Zkrácení doby nutné k poskytnutí hypotéky, jednodušší vyřízení žádosti o úvěr a až desetiprocentní sleva na pojištění - to jsou hlavní výhody, které klientům přináší …

... spolupráce Českomoravské hypoteční banky (ČMHB) a ČSOB Pojišťovny. Zájemci o hypoteční úvěr si nyní navíc mohou přímo v ČMHB sjednat nová pojištění Hypotéka, Garant a Kvarteto. Ta slouží buď k pojištění úvěrované nemovitosti, nebo k pojištění osob, které se o úvěr ucházejí.

Pojištění Hypotéka, které ČSOB Pojišťovna vyvinula speciálně pro ČMHB, se vztahuje především na pojištění nemovitosti a již v základním pojištění je přitom zahrnuto krytí proti živelním pohromám. V rámci jedné smlouvy si lze sjednat i pojištění domácnosti a pojištění odpovědnosti za škodu. Pokud klient uzavře pojištění nemovitosti při vyřizování hypotečního úvěru přímo na pobočce ČMHB, dostává slevu 5 %. Pokud si sjedná i pojištění domácnosti, získá rovněž 5% slevu k tomuto pojištění a navíc sleva za pojištění nemovitosti se mu zvýší na 10 %.
Příklad:
Pokud by výchozí cena pojištění nemovitosti byla 1000 Kč a cena pojištění domácnosti 500 Kč, tak při sjednání obou těchto pojištění na pobočce ČMHB získá klient slevu 10 %, tj. 100 Kč u pojištění nemovitosti a slevu 5 %, tj. 25 Kč u pojištění domácnosti. Výsledná sleva by v tomto konkrétním příkladě činila 125 Kč, tj. 8,33 % z výchozí ceny pojištění.

"Kromě zajímavé slevy je hlavní výhodou pro klienty to, že pojišťovna akceptuje odhad nemovitosti zpracovaný pro banku, a klient tak ušetří návštěvu odhadce pojišťovny. Také čas potřebný k sjednání pojištění se díky využití speciálního softwaru používaného v bance podstatně zkrátil," říká k tomu Jan Sadil, náměstek generálního ředitele ČMHB pro věci obchodní.

ČMHB nepodmiňuje poskytnutí hypotečního úvěru uzavřením životní pojistky, mnozí její klienti však toto pojištění sami požadují. Získávají tím totiž jistotu, že úvěr bude moci být splácen, i pokud se dostanou do nepříznivé životní situace.

Nové rizikové životní pojištění Garant umožňuje zajistit si až třicetiletý hypoteční úvěr pro případ smrti i závažných onemocnění klienta. Kvarteto je kapitálové životní pojištění, a zahrnuje proto na rozdíl od rizikového pojištění i spořicí složku. Je vhodné zejména pro klienty, kteří se rozhodnou pro kombinovaný hypoteční úvěr s kapitálovým životním pojištěním. Pojištění Kvarteto i Garant si lze stejně jako pojištění Hypotéka snadno sjednat přímo na pobočkách ČMHB.

Zdroj: Tisková zpráva ČMHB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ