Jak na efektivní založení společnosti? Jedině přes internet

25.10.2011 | , PR text
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


Rozjet v dnešní době zcela nový byznys se může jevit jako šílenství. Celým světem cloumá krize. Lidé nemají peníze a konkurence ve všech oborech je nesmírně velká. Na druhou stranu, pokud máte dobrý nápad, není na co čekat.

Podnikání má u nás už svou tradici. Začínající podnikatel má z čeho vycházet a čím se inspirovat. Nejlepší podmínky pro založení společnosti přináší bezpochyby internet. Víte vůbec, co všechno internet nováčkům na trhu nabízí?

Tak třeba samotné založení společnosti. Celá ta obrovsky složitá administrativa se dá jednoduše přeskočit. Díky možnosti pořízení ready made společnosti nemusíte řešit prakticky nic a nechat si svou firmu založit doslova na klíč. Koupíte hotovou firmu se stoprocentně splaceným základním kapitálem a nemusíte mít ani páru o tom, jak se to dělá. Velmi výhodné může být pro ambiciózní podnikatelské záběry založení evropské společnosti. Je to ideální forma společnosti, pokud máte v plánu časem opustit stojaté vody českého podnikatelského rybníčku a expandovat do Evropy. Založení takové firmy je administrativně nesmírně složité a bez pomocí zkušených právníků prakticky nemožné. V takovém případě jsou ready made společnosti nejbezpečnějším a možná i nejlevnějším způsobem zahájení podnikání, vzhledem k tomu, kolik chyb můžete sami udělat.

Tím ale možnosti internetu pro začínající podnikatele nekončí. Každý ví, že prosperující společnost musí především budovat svou značku (brand). Vaše firma musí být originální, jasně uchopitelná a název snadno zapamatovatelný. Jinak si vás nikdo nevšimne. I zde je internet skvělým pomocníkem. Pokud se vám podaří najit skutečně chytlavou doménu, máte vyhráno. Stačí vybudovat kvalitní facebookovou stránku, rozeslat sérii kvalitních propagačních mailů, dostat své PR články na několik kvalitních webů a ví o vás víc lidí, než kdybyste půl roku platili reklamní spot před hlavními zprávami v komerční televizi.

Pokud máte přesto strach, že nemáte reálnou možnost dohnat vaší konkurenci, která má už dlouhá léta svou značku vybudovanou, i tak je možné díky internetu rozjet fungující byznys. Řeč je o franchisingu. Je to ideální pro nováčky, kteří vědí, v čem chtějí podnikat, ale na nadnárodní konkurenci si netroufají. Budování brandu pak není jenom na vás, ale společně s řadou dalších podnikatelů budujete jednu velkou značku. Společně tak získáte mnohem víc a přitom si nebudete konkurovat.

Díky sociálním sítím, možnosti točit a jednoduše propagovat videa, články nebo fotografie získáte mnohem rychleji a ve srovnání s off-line kampaněmi prakticky zadarmo velkou základnu fanoušků, kteří jsou potencionální zákazníci. Na internetu můžete také velmi přesně sledovat chování vašich zákazníků. Tedy nejen to, jestli nakupují, ale co nakupují, kdy, kde, jak a v konečném důsledku také proč. Spousta začínajících byznysmenů využívá možnosti provizních systémů tzv. affiliate programů. Díky tomuto principu propagace se vaši zákazníci i jiní partneři aktivně podílí na vašem prodeji. Za jistou provizi šíří dál vaši značku i vaše zboží. Velmi populární jsou také hromadné slevy. Pokud je váš byznys směřován přímo na konečné zákazníky, nabídněte jim své produkty skrz slevové portály ve velkém množství. Není přece lepší reklama, než spokojený zákazník a není spokojenější zákazník, než ten, který nakoupil za polovic.

Na internetu již existuje spousta možností, jak založení společnosti urychlit, zjednodušit i zlevnit. Po samotném založení společnosti možnosti internetu nekončí. Je toho plno, stačí si jen vybrat. Co třeba natočit sérii vtipných videí, dát je na net a nasbírat návštěvnost? Když to vše uděláte pod hlavičkou svého brandu, máte základ hotový. Tak neváhejte a pusťte se do založení ready made společnosti.
 

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT