Meziroční nárůst hypoték GE Capital bank přes 70%

20.10.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


GE Capital bank  od svého vstupu na hypoteční trh poskytla k 30. září 2003 celkem 5192 hypoték v objemu 5,1 mld. Kč...

Ke konci třetího čtvrtletí loňského roku dosáhl celkový počet poskytnutých hypoték 3000 a objemu 2,8 mld. Kč - meziročně tak došlo ke konci letošního září k růstu počtu hypoték o 73 % a objemu o 82 %.

Průměrná výše poskytnuté hypotéky činila 956 tis. Kč, přičemž současná výše přesahuje 1 mil. Kč. Klienti GE Capital Bank si mohou zvolit jednoletou a pětiletou fixaci úrokové sazby. Hypotéky poskytnuté v tomto roce byly z více než 80 % uzavírány s pětiletou  fixní periodou.

GE Capital Bank poskytla od počátku letošního roku do konce září 1794 hypoték v objemu 1,9 mld. Kč. V porovnání se stejným obdobím roku 2002 jde o 72% růst v objemu (za devět měsíců 2002 banka poskytla hypotéky za 1,1 mld. Kč) a 53% v počtu (1168 hypoték za období leden - září 2002) poskytnutých hypoték. Významnou roli v prodeji hypoték GE Capital Bank hraje spolupráce s realitními kancelářemi, makléřskými a developerskými společnostmi.

Na růstu zájmu klientů o hypotéku GE Capital Bank měly vliv mimo jiné i novinky, které banka nabídla klientům v letošním prvním pololetí. Šlo především o představení tří variant hypotéky, které umožňují klientům zvolit si optimální podobu hypotéky, jež nejvíce odpovídá jejich potřebám. Klienti mají například možnost získat hypotéku bez poplatku za zřízení úvěrového účtu a bez poplatku za vedení.

GE Capital Bank nabízí od dubna klientům k hypotéce doplňkový neúčelový úvěr. Lze ho například využít pro nákup zařízení nového bydlení - banka však nijak neomezuje, na co jsou prostředky získané jeho prostřednictvím použity. Neúčelový úvěr až do výše jeden milion korun a je poskytován na období 5 až 30 let.

GE Capital Bank umožňuje předčasné splacení hypotéky bez sankcí. Pokud klient při uzavření hypotéky využije možnost zřídit si mimořádnou splátku, může kdykoliv předčasně splatit část úvěru bez jakýchkoli sankcí. O předčasné splacení je mezi klienty zájem - u hypoték uzavřených v  letošním roce o této možnosti uvažovalo téměř 80 % klientů.

Zdroj: Tisková zpráva GE Capital Bank

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ