Stavební spořitelna Wüstenrot v zisku

06.11.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stavební spořitelna Wüstenrot dosáhla ke konci září zisku 89,4 mil. Kč, tedy o 25 % více než ve stejném období roku 2002. Její bilanční suma vzrostla za uplynulých 12 měsíců o 29 % na 16,5 mld. korun.

Stavební spoření - lidé více využívají úvěry a také více spoří
Stavební spořitelna Wüstenrot poskytla do konce září přes 9000 úvěrů v celkovém objemu 1,9 mld. korun, což je o téměř 15 % více než v roce loňském. Klienti Wüstenrotu nejenže ve větší míře využívají úvěry, ale také více spoří. Tuto skutečnost dokládá meziroční nárůst celkových vkladů, které se zvýšily o 30,5 % na 15,2 mld. korun.

Počet uzavřených smluv prudce vzrostl
V září dosáhla stavební spořitelna jednoho z nejvyšších měsíčních obratů za celou dobu svého desetiletého působení. Za první tři čtvrtletí bylo uzavřeno celkem 92903 smluv, což je ve srovnání s rokem 2002 o 25 % více. Podstatně se zvyšuje celková cílová částka uzavřených smluv, která zaznamenala přírůstek o 47 %.
Velmi pozitivní vývoj obchodní činnosti v letošním roce přispěl k nárůstu celkového stavu smluv, který ke konci září dosáhl 421775.

Stavební spoření plní svou úlohu
Nejlepším důkazem, nakolik plní stavební spoření svoji funkci - možnost financovat bytové potřeby úvěrem na základě spoření -  je poměr úspor a objemu úvěrů. Tento ukazatel u stavební spořitelny Wüstenrot neustále plynule narůstá. S podílem přes 40 % zaujímá Wüstenrot v pomyslném žebříčku stavebních spořitelen jedno z prvních míst.

Zdroj: Stavební spořitelna Wüstenrot

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ