Prezident podepsal novelu zákona o stavebním spoření

25.11.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Včera  24. 11. 2003 podepsal prezident Klaus další dva z jedenácti zákonů souvisejících s reformou veřejných financí. Jedním z nich je i novela zákona o stavebním spoření.

První čtyři z jedenácti reformních zákonů podepsal prezident již 18. listopadu, včera podepsal další dva. Jedním z nich je i novela zákona o stavebním spoření.  Nejen Senát ale i prezident tak dal zelenou snížené státní podpoře stavebního spoření.

Od nového roku novela zákona o stavebním spoření sníží u nových smluv maximální státní podporu z 4500 na 3000 Kč, přičemž maximální státní podporu získá účastník, který naspoří alespoň 20000 Kč ročně. V současné době klienti získali maximální státní podporu 4500 Kč již při naspoření 18000 Kč ročně. Další výraznou změnou, která se dotkne především spořících klientů je prodloužení doby spoření z 5 na 6 let, pro získání státní podpory, bez využití úvěru na bydlení.

Pokud chcete využít výhod současného systému stavebního spoření, můžete si novou smlouvu o stavebním spoření uzavřít na našem Prodejním centru nyní až s prémií 600 Kč. Zachováte si tak na smlouvě současné lepší podmínky i vyšší státní podporu i po Novém roce. 

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ