Přechod na novelu jsme zvládli

26.01.2004 | , Finance.cz
BYDLENÍ


V poslední anketě zveřejněné v závěru loňského roku, jsme se vás ptali zda jste připraveni na novelu zákona o stavebním spoření, která začala platit od 1.1.2004. A jak jste v anketě hlasovali?

Novela zákona o stavebním spoření, která vešla 1.1.2004 v platnost podstatně mění podmínky stavebního spoření, především co se týče výše státní podpory. Ta se u nových smluv uzavřených po 1.1.2004 snižuje z max 4500 na 3000 Kč ročně. V naší anketě jsme se ptali, zda jste zvážili důsledky novely.

Téměř 70% z vás odpovědělo, že je na podmínky připraveno a to tak, aby mohli státní podporu pobírat co nejdéle, 8 % z vás již odpovědělo, že ví jak se smlouvou naložit, ale ještě to neudělali. A konečně 13% čtenářů odpovědělo, že stále nemá dostatek informací, a neví co si se smlouvami počít.

V současné době již není možné uzavřít stavební spoření jinak než podle podmínek platných od 1.1.2004, přesto pokud ještě smlouvu nemáte, i tak se pro vás může stát zajímavým investičním nástrojem, nemluvě o tom, že nikdy nevíte, zda se vám úvěr nebude hodit.

A nyní ještě výsledek ankety v grafické podobě:


Jste připraveni na podmínky stavebního spoření, které začnou platit od příštího roku?


Ano - chci čerpat podporu co nejdéle
Ne - ale již vím co udělám
Ne - stále nemám dostatek informací
Nezajímám se, spoření nemám a nechci

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ