Za leden 2004 vykázala ČMSS v úvěrovém obchodu rekordní výsledky

13.02.2004 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Na vynikající výsledky roku 2003 v úvěrové oblasti navázala Českomoravská stavební spořitelna dalšími rekordními čísly hned na počátku roku 2004.

  • V lednu 2004 poskytla ČMSS podle předběžných výsledků cca 4000 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v celkovém objemu cca 1 miliarda korun.
  • Meziroční nárůst objemu poskytnutých úvěrů tak dosahuje 22 %.
  • Počet poskytnutých úvěrů ve srovnání se stejným obdobím roku 2003 vzrostl téměř o 20  %.

Uvedená čísla potvrzují dlouhodobě rostoucí zájem o překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření ČMSS a současně i atraktivnost její úvěrové nabídky.
Jen za rok 2003 poskytla ČMSS 75 281 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v celkovém objemu 17,6 miliardy korun. Těmito výsledky přesvědčivě dokumentovala, že je největším poskytovatelem úvěrů na bydlení v České republice. Lednová bilance s popisovaným trendem plně koresponduje.

Analýza použití poskytnutých úvěrových prostředků za loňský rok přesvědčivě dokládá, že jejich prostřednictvím klienti ČMSS řeší zásadní otázky bydlení.
V roce 2003 tak klienti ČMSS nejčastěji financovali modernizace stávajícího bydlení (48,9 %). Na druhém místě ve využití úvěrových prostředků od ČMSS je pořízení staršího rodinného domu nebo bytu (30,1 %). Třetí významnou oblastí, kam klienti ČMSS směřovali čerpané úvěrů, byly výstavba nebo koupě nového bydlení (15,2 %).

Obchodními výsledky ČMSS i nadále dokazuje, že důsledně naplňuje svou firemní vizi, jejímž stěžejním bodem je účinně pomáhat občanům ČR při řešení jejich bytových potřeb.

Zdroj: Tisková zpráva ČMSS

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ