Raiffeisenbank přináší zhodnocení úspor se zajímavým výnosem

18.02.2004 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Dne 18. února 2004 bude Raiffeisenbank a.s. (RBCZ) emitovat první emisi schváleného dluhopisového programu hypotečních zástavních listů v hodnotě 500 miliónů korun.

Jedná se o cenné papíry s kupónem 3,70 %, o jmenovité hodnotě  10 tisíc korun a se splatností v roce 2009. Část emise hypotečních zástavních listů ve výši 50 milionů je určena pro veřejnost. Celkový objem dluhopisového programu je 3 miliardy korun a splatnost jednotlivých emisí v rámci tohoto programu je 5 let.  Pro potenciální zájemce se jedná o velice zajímavou investiční příležitost s čistým výnosem do splatnosti ve výši 3,65 %, což v současnosti na českém trhu znamená zajímavé zhodnocení vložených prostředků při nízkém riziku spojeném s investicí. Systém prodeje hypotečních zástavních listů zůstává oproti poslední emisi hypotečních zástavních listů nezměněn. Investor může dluhopisy nakupovat výhradně prostřednictvím obchodních míst společnosti RM – SYSTÉM a.s., nikoli v obchodní síti RBCZ.

Hypoteční zástavní listy představují v zahraničí standardní investiční nástroj. Jejich atraktivitu zvyšuje fakt, že se na výplatu úroků nevztahuje daň z příjmu. Investor tak může jejich prostřednictvím optimalizovat daňové zatížení. K dalším přednostem těchto dluhopisů patří i to, že jsou kryty pohledávkami z poskytnutých hypotečních úvěrů. Hypotéky jsou zajištěny zástavním právem k reálné hodnotě příslušných nemovitostí. RBCZ jako člen jedné z největších finančních skupin ve střední a východní Evropě těží ze zkušeností s podobným druhem financování.

Prospekt emitenta hypotečních zástavních listů je uveřejněn na všech pobočkách RBCZ a na internetových stránkách banky na adrese www.rb.cz.

Zdroj: Tisková zpráva Raiffeisenbank

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ