Kvalita internetového připojení ovlivňuje zisky

18.10.2012 | , PR text
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


V České republice najdeme téměř 6,3 milionu aktivních uživatelů internetu. Očima firem – možnost, jak si ukrojit kus z obrovského šestimilionového koláče a získat další zákazníky. Vyžaduje to jen jediné – internet na straně nabídky i poptávky.

Výpadky, které dokážou udělat z černé černou

Před čtyřmi lety americké ministerstvo práce poukázalo na zajímavý fakt.  Podnikání nejčastěji komplikuje špatně fungující internetové připojení. Mezi pěti nejfrekventovanějšími podnikatelskými zádrhely jej uvedlo 39 % respondentů.

Ministerstvo také uvádí, že dlouhodobější výpadky se staly mnoha firmám osudným. Nefunkční internet znesnadní bankovní transakce. Výrazně rozhodí komunikaci s klienty, což v době, kdy zákazníci očekávají bleskurychlý flexibilní kontakt, nechce nikdo zažít na vlastní kůži. Na frak dostává i dorozumívání uvnitř společnosti a například s dodavateli.

Zastaralá technologie nebo počasí

Jak by měl vysokorychlostní internet fungovat? A co by naopak dělat neměl? V případě připojení přes Wi-Fi nebo 3G sítě (které samy o sobě nejsou zrovna šťastným firemním řešením, ale bohužel se občas vyskytnou) za vás často rozhodují klimatické podmínky.

Ruku do ohně za připojení přes pevnou linku (ať už se jedná o ADSL nebo VDSL) byste ale také dávat neměli. Telefonní dvojlinka není primárně určená pro přenos dat a tak narazí často na své limity. A nutno dodat, že drát nikoho nikdy neokouzlil svou pevností a potenciálem pro ohýbání.

Mikrovlákna – budoucnost internetu

Připojení, které byste si měli představit pod pojmem „spolehlivý internet“, využívá elektromagnetické nosné vlny tvořené světelnými signály. Běžně se mu říká optické připojení, nebo lidově „optika“.

Označuje se jako technologie budoucnosti, ačkoliv z již zmíněných šesti milionů využívá výhod optické sítě 5 % aktivních uživatelů od lokálních poskytovatelů. A v neposlední řadě také poskytovatelé kabelové televize, kteří své produkty přizpůsobují jak běžným domácnostem, tak nabízejí  i internet pro podnikatele a firmy.

Optic fibre nabízí i jednu obrovskou výhodu ve srovnání s Wi-Fi nebo DSL- perspektivu. Přenos dat za pomocí optických vláken se v budoucnu bude nadále rozvíjet. I díky svému rychlostnímu potenciálu, který v tuhle chvíli není zdaleka využitý…

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT