V období horka navýšily firmy objednávky tekutin pro zaměstnance až o 43 %

26.06.2013 | , Activa
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


Společnost Activa dodala v týdnu od 17. června 2013 do sídel společností o 43 % více balených vod než v týdnu předchozím. Vyplývá to z nejnovějších statistik hodnotících prodeje za poslední 2 týdny. Společnost toto navýšení připisuje prudkému oteplení, které učinilo z minulého týdne nejteplejší období za posledních 62 let. Největší zájem byl přitom o neperlivé a neslazené nápoje.

Průměrná teplota ve třetím červnovém týdnu činila 23 stupňů, což je historicky nejvyšší hranice za více než půl století. Podle odborníků proto zaměstnavatelé navýšili množství pitné vody pro zaměstnance, a to průměrně o 2 litry na osobu na den. Zákon jim totiž ukládá vybavit pracoviště takovým množstvím pitné vody, které pokryje pitný režim a případnou první pomoc.

V období od 17. do 21. června jsme pocítili ze strany firem velký zájem o dodávku balených vod, ať už v podobě malých PET lahví či plastových barelů. Zaměstnavatelé tak chtěli v enormních vedrech splnit svou zákonnou povinnost poskytovat zaměstnancům dostatek tekutin na pokrytí jejich pitného režimu," informovala Jana Martínková ze společnosti Activa, která mimo jiné vybavuje kanceláře vhodnými tekutinami. „Zaměstnavatelé přitom objednávali hlavně neperlivé, balené a neslazené nápoje bez minerálů. Ty si totiž mohou odečíst z daní," doplnila Martínková.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT