GE Capital Bank nabízí garantované sazby a nové fixní periody hypoték

04.08.2004 | , Finance.cz
BYDLENÍ


GE Capital Bank zjednodušila a zprůhlednila tři základní typy hypotečních úvěrů - Standard, Premium a Optimum. Zcela zrušila produkty s úrokovými sazbami "od", u nichž si klienti nemohli být dopředu jisti, jakou "cenu úvěru" získají.

Banka dále umožňuje svým klientům, aby si zafixovali úrokové sazby na jeden, tři, pět a deset let. Tak se mohou okamžitě dovědět cenu, za kterou jim bude úvěr poskytnut, a o to snáze si potom vyberou hypotéku, která odpovídá jejich potřebám. Garantované úrokové sazby poskytuje GE Capital Bank bez ohledu na příjmy a věk klienta, délku úvěru, účel úvěru a nemovitost.

Fixace úrokových sazeb je aktuálně atraktivní i z jiného pohledu. Na finančních trzích se očekává postupný nárůst úrokových sazeb, tedy i růst sazeb hypotečních úvěrů. "Proto je pro klienty výhodné zafixovat si současné sazby na delší časové období. Vyšli jsme jim vstříc výhodnou úrokovou sazbou na desetiletou fixní periodu, která patří k nejnižším na českém trhu. Hypotéku Standard může klient získat s garantovanou sazbou na desetiletou fixaci ve výši 6,05 %,“ uvedl manažer hypoték GE Capital Bank Stanislav Rokos.

U hypotéky Standard banka stanovuje tři úvěrová pásma. První pásmo paltí pro hypotéky od 300 tisíc do 1,5 milionu korun, druhé pro úvěry v objemu od 1,5 do 3 milionů Kč a třetí pásmo je pro hypotéky nad 3 miliony korun. Zde jsou úrokové sazby pro tento typ úvěru:

Výše hypotéky

Délka fixace

1 rok

3 roky

5 let

10 let

od 300 tis. Kč do 1,5 mil. Kč

4,65

4,95

5,95

6,45

od 1,5 mil. Kč do 3 mil. Kč

4,45

4,80

5,75

6,25

nad 3 mil. Kč

4,25

4,65

5,55

6,05


Zdroj: GE Capital Bank

Hypotéka Premium  je potom určena hlavně pro klienty, kteří mají zájem o střední a větší hypotéky s delší dobou splatnosti. Pro fixní roční periodu je stanovena úroková sazba 3,35% p.a. Sazba pro tříletou fixní periodu činí 4,35% a pro pětiletou periodu 4,95%. Úrokové sazby hypotéky Optimum, které se pohybují v rozmezí od 5,60% do 7,55%, potom zahrnují i životní pojištění. "S výběrem optimální varianty pomůže klientům osobní hypoteční bankéř GE Capital Bank," sdělila manažerka externí komunikace GE Capital Bank Eva Chaloupková.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ