ING Bank oslavila Den spoření rekordním dortem

06.11.2013 | , ING Bank N.V.
Komerční sdělení


V poslední říjnový den se před OC Arkády na Pankráci uskutečnil zápis do České knihy rekordů. Se svým největším dortem ve tvaru mince se o něj zasloužila ING Bank.

Na plochu rekordního pamlsku by se vešlo 600 skutečných padesátikorun a jeho přípravou strávily čtyři cukrářky 25 hodin času. O tom, že byl také chuťově výborný, se přesvědčili přihlížející, kteří mohli ochutnat jednu ze 1 400 porcí, na které byl dort rozkrájen. Rekord uznala a zapsala agentura Dobrý den, jejíž zástupci celé akci přihlíželi.

Cílem Světového dne spoření je dostat význam vytváření finanční rezervy do širšího povědomí veřejnosti a dát lidem impuls k tomu, aby si ji začali tvořit. ING Bank se k němu hlásí každoročně. Její letošní kampaň pod heslem „Každá koruna se počítá“ provází stylizovaná padesátikoruna, kterou chce banka vyjádřit, že i spoření nižších částek má smysl. Až do 7. 11. probíhá tipovací soutěž pro veřejnost o 50 x 50 korun (2500 Kč) pro 50 výherců. Soutěžní otázka a více informací na www.ingbank.cz.

Informace k největšímu dortu ve tvaru mince, zapsanému v České knize rekordů.
Rozměr dortu:   165 x 15,5 cm
Složení:   dva druhy náplně (čokoládový sen s vaječným likérem a jogurt s jahodami)
Použito bylo:   60 kg piškotové směsi
   40 litrů vaječné melanže
   60 kg jogurtové náplně speciál
   20 kg jahod
   30 kg krému pro urovnání
   80 kg marcipánu
Hmotnost dortu:  350 kg
Doba přípravy:  25 hodin (4 osoby)

 

 


Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení