Americkou hypotéku využije polovina žadatelů

17.09.2004 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Neúčelové hypoteční úvěry tzv. americké hypotéky si získávají oblibu. Minulá anketa zjišťovala vaše názory na využití tohoto způsobu financování.

Hypoteční úvěry jsou úvěry zajištěné nemovitostí. Dříve je bylo možné poskytovat pouze na investice do nemovitostí na území ČR, v dnešní době máme možnost využít hypoteční úvěr účelově i neúčelově. Neúčelové hypoteční úvěry jsou jinak nazývány „americké hypotéky“. Jejich použití nemá žádná omezení, ale musíme počítat s horšími podmínkami než u klasického účelového úvěru. U amerických hypoték se výše úvěru pohybuje kolem 60 % ceny obvyklé zastavené nemovitosti.  Více informací o hypotečních úvěrech najdete zde.

Také naši čtenáři se o americké hypotéky zajímají. V minulé anketě v sekci Bydlení nás zajímalo, zda uvažujete o využití americké hypotéky k financování.
Nabízené odpovědi byly následující:
Ano, rád ji využiji (26 %)
Ano, ale počkám až je bude nabízet více bank (24 %)
Ne, to není nic pro mě (25%)
Nevím (25 %)

Z uvedeného je patrná vzácná shoda v odpovědích. Přesto můžeme tvrdit, že je o americké hypotéky poměrně velký zájem, protože 50 % dotazovaných uvažuje o budoucím využití a 25 % stále není rozhodnuto.

Na domovské stránce sekce Bydlení je pro vás připravena anketa nová. Tentokrát se ptáme, zda uvažujete o koupi nového bytu.

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ