Banky posuzují úvěrovou historii stále přísně

08.04.2014 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Banky si u žadatelů o úvěr ověřují jejich současnou i minulou úvěrovou situaci v úvěrových registrech. Registrů existuje několik a člověk se do nich může dostat velmi jednoduše. Nečekaný vroubek v některém z registrů pak může zhatit získání hypotéky a připravit vás například o již zaplacenou zálohu realitní kanceláři.

V České republice existuje několik úvěrových registrů, které obsahují údaje různého zaměření. Obsahují informace o dlužnících, ale i lidech již bez závazků, o výši získaného úvěru, výši splátek i o zpožděných či neuhrazených splátkách.

Banky jsou v posuzování negativních záznamů v registrech stále přísné

V praxi neplatí někdy zmiňovaná skutečnost, že banky jsou postupem času benevolentnější v posuzování záznamů v registrech. „Banky registry kontrolují stále přísně. Nepozorujeme žádné ústupky z jejich standardů. Existují však banky, které definují, jaké záznamy v registrech budou tolerovat, některé naopak mají zcela individuální přístup ke každému klientovi,“ uvádí Jan Kruntorád, předseda představenstva společnosti Gepard Finance. „Je proto vhodné situaci řešit prostřednictvím kvalitního hypotečního makléře, který sice nedokáže s bankou vyjednat vstřícnější postoj, ale umí zprostředkovat úvěr od správné banky.

Více v článku Banky posuzují úvěrovou historii stále přísně na prodej.finance.cz.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ