Karty jsou užívány ke standardním účelům

18.11.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Dvě třetiny čtenářů používá platební kartu k platbě v obchodě nebo výběru z bankomatu. Toto zjištění vyplývá z ankety zaměřené na různé využití platebních karet.

V dnešní době se používání platebních karet stalo pro mnohé z nás naprostou samozřejmostí. Stále více držitelů využívá jejich služeb. Na začátku existence platebních karet klienty lákalo především jejich použití k výběrům v hotovosti z bankomatů. Kromě tohoto standardního způsobu použití přibývá těch, kteří kartou využívají při placení v obchodech. Klienty dnes přitahuje hlavně pohodlí a flexibilita při placení. Více o využívání platebních karet naleznete zde.

Tyto výsledky potvrdila i naše anketa, ve které jsme se ptali na způsoby využití platební karty. Odpovědi byly následující:

Jak nejčastěji používáte svou platební kartu?
Vybírám z bankomatu 30 %
Platím v obchodech 35 %
Dobíjím mobil 17 %
Používám v zahraničí 18 %

Z výsledků vyplývá, že více než třetina respondentů využívá kartu při placení v obchodech, o něco méně pak pomocí ní vybírá hotovost z bankomatu. Začínají se však prosazovat i další způsoby využití. je použití platebních karet v zahraničí nebo dobíjení kreditu na mobilní telefon.

Na domovské stránce sekce Bankovnictví je pro vás připravena anketa nová. Tentokrát se ptáme, zda jste spokojeni s Vaším bankovním účtem.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ