Mezinárodní metody online placení

26.10.2015 | , Lottoland
Komerční sdělení


Nakupování na internetu se pro soudobou společnost stalo již samozřejmostí. Pokrok v oblasti informačních technologií zahýbal obchodem v globálním měřítku. V dnešní době má přístup k internetu již téměř každý bez ohledu na věk i sociální postavení. 

Internetové připojení je snadno dostupné, ať už privátní nebo veřejné. Prostřednictvím mobilních zařízení je možné se připojit téměř odkudkoliv a kdykoliv. Informace se šíří raketovou rychlostí. Díky technologiím se planeta zmenšila natolik, že se celý svět skryl ve vašem mobilu. 

V tomto malém světě se pro obchod stala klíčová dynamika a schopnost rychle reagovat. Konkurenční výhodu pro obchodníka na internetu může znamenat například schopnost nabídnout vhodné platební nástroje. Jedná se vlastně o nabídku další doplňkové služby. V oblasti platebních možností se setkáváme s progresivním technologickým boomem. Klíčová slova jsou rychlost, spolehlivost, dostupnost a bezpečnost. 

Dobrým příkladem oblasti, kde kvalita platebních možností přispívá ke kvalitě samotného produktu, je online sázení. Například Lottoland nabízí zákazníkům z celého světa možnost vsadit na mnoho různých národních loterií. Prostřednictvím webových stránek je možné vsadit tiket, zakoupit online stírací losy a další online produkty. Jedná se o nabídku služby, která je spotřebována již v okamžiku koupě. Dobírka tedy v tomto případě pozbývá smyslu. Rychlost, s jakou si zákazník může svůj produkt koupit, je klíčová. 

Platby kartou
Používání platebních karet při placení není omezeno pouze na nákupy v kamenném obchodě, ale tuto platební metodu lze využít i online. V současné době službu nabízí dva subjekty Visa a Mastercard. Tato platební metoda se řadí mezi ty méně bezpečné. Zákazníci vkládají informace o své bankovní kartě přímo při realizování jednotlivých nákupů. Pokud ovšem důvěřujete obchodníkovi, jedná se o rychlou a pohodlnou metodu. Platby kartami patří k těm nákladnějším. 

Platba v hotovosti
Pro zákazníky, kteří i při zahraničním nákupu upřednostňují placení v hotovosti, existuje systém takzvaných kupónů. Princip spočívá v tom, že zákazník si zakoupí kupón v požadované hodnotě, tím získá PIN kód, který jednoduše použije při online placení. V Česku tuto službu nabízí Paysafe. Kupóny je možné zakoupit na mnoha místech, například v čerpacích stanicích. Konkrétní prodejní místo je možné si vyhledat na webu provozovatele. 

Elektronická peněženka
Ve své podstatě princip virtuální peněženky spočívá v tom, že si zákazník nabije svůj virtuální účet penězi, kterými poté platí jednotlivé nákupy. Na rozdíl od plateb kartou není nutné sdělovat údaje o platební kartě u každého jednotlivého nákupu.  

Platební brány
Kouzlo této technologie spočívá v jednoduchosti. Platby probíhají prostřednictvím vašeho stávajícího bankovního účtu pomocí internetového bankovnictví. Platební nástroj je plně přizpůsoben online placení a zpětná vazba ohledně stavu objednávky je dostupná prakticky ihned. 

Bankovní převod
Bankovní převod je stále oblíbenou variantou placení. Výhodou této metody je bezpečnost. Komunikace probíhá přímo mezi zákazníkem, bankou a obchodníkem. Zadání platebního příkazu je dnes možné provést odkudkoliv pomocí mobilní aplikace vaší banky. Nevýhodou této metody je, že transakce trvá i několik dní. Banky si rovněž účtují za jednotlivé operace poplatky. Pokud obchodujete mezinárodně, náročnost na čas i peníze se tím zvyšuje. 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení