Kupujeme družstevní byt

18.05.2005 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Financování bydlení je jedním z nekonečných témat. Aby také ne – i promile úroku méně nám při tak významné investici dokáže ušetřit značné prostředky. Dneska jste se ptali na družstevní bydlení.

Bydlet v nemovitosti, která byla pořízena pouze vlastními prostředky, není zrovna běžným jevem. Mnohem častěji se setkáváme s případy, kdy si k financování „střechy nad hlavou“ musíme nějakou tu korunu půjčit. Způsobů zaplacení vzniklého závazku je několik. Dneska se podíváme na možnosti financování družstevního bytu.

Otázka:

Dobrý den, chtěl bych vědět, zda se dají půjčit peníze na financování družstevního bytu. Konkrétněji pak jde o půjčku ve výši 400 tis. druhých 400 tis máme a chceme koupit družstevní byt 3+1. Stavební spoření nemáme. Díky za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den, děkuji za dotaz. Na Vaši jednoduchou otázku je jednoduchá odpověď, zafinancovat koupě družstevního bytu jde. Toto je účel úvěr. Dalšími podmínkami na poskytnutí úvěru je bonita a zajištění. Na bonitu potřebuji vědět Váš rodinný příjem, kolik členů a v jakém věku jsou jednotliví členové. Dále jaké máte další splátky. Co se týká zajištění, tak je potřeba vědět, zda-li za půjčku můžete i nějak ručit, neboť družstevním bytem nelze ručit. Jedná se zejména o ručení jinou nemovitostí, či ručitelem. Po zjištění těchto údajů je možné doporučit optimální možnost financování. Na toto doporučuji osobní setkání, kde by po sběru informací bylo možné říci optimální řešení. S pozdravem Ing. Jaroslav Münster, t.: 603236380, jaroslav.munster@awdcr.cz

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ